Bolesti třísel, nepravidelné výtoky

Dobrý den, obracím se na Vás s prosbou o radu. Po tréninku ( jedná se o běhání a cvičení se psi ) který byl vyjímečně kvůli počasí v hale kde se běhalo v hlubokém písku jsem se nemohla několik dní pořádně postavit na nohy, bolely mě hlavně třísla. Dnes je to již 14 dní - velká bolest ustala ale pořád stačí jiný pohyb ( zvednutí nohy prudce do schodů apod..) a zase mně ta bolest trápí další celý den, při normálním pohybu je vše v pořádku. Do toho jsem začala mít nepravidelné výtoky( většinou jen po noci a pak je celý den klid ) které jsou hnědo červené. Na gynekologii mi řádně vyšetřili a řekli že jsem v pořádku. Žádnými dalšími bolestmi - břicha nebo stehen netrpím a ani nemám jiné zdravotní komplikace. Prosím o radu zda při namožení třísel je možné mít nějaké výtoky a jak bych měla postupovat s léčbou, nebo zda mám vyhledat doktora a když ano tak jakého specialistu. Předem děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pravidelné hnědočervené výtoky z gynekologického hlediska rozhodně nejsou v pořádku - poraďte se se svým gynekologem, zda by nebylo vhodné provést vyšetření dělohy (hysteroskopii) - předpokládám, že vyšetření děložního čípku včetně cytologie již proběhlo. Souvislost s namožením třísel je nepravděpodobná. Pokud ale bolesti třísel i po dvou týdench přetrvávají, můžete navštívit ortopeda. Jinak je vhodný spíše šetřící režim (pouze mírná námaha, přiměřené protažení), můžete třísla mazat mastí obsahující látky proti bolesti a zánětu (např. Veral).

MUDr. Hana Králová
MUDr. Hana Králová

Specializace: Vnitřní lékařství
Pracoviště: Interní oddělení Klinik Kösching

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x