Bolesti třísla

Dobrý den, včera jsem byl u doktora s bolestma v oblasti třísla u pravé nohy. Pan doktor mi napsal Flector rozpuštěný ve vodě s tim, že to samo přejde a když ne že mám jít na rehabilitaci (ultrazvuk). Chtěl jsem se zeptat jestli flector vážně pomůže a jestli pan doktor jednal správně mám s nohou problém už pomalu 3 měsíce a aktivně hraji fotbal. děkuji

Odpověď odborníka:

Pokud máte potíže delší dobu, bolesti jsou v třísle ,je třeba nejdříve chirurgem vyloučit drobnou tříselnou kýlu. Pokud se o kýlu nejedná zaměřit vyšetření nejlépe u ortopeda na bolesti, které mohou vystřelovat z oblasti horní části bederní pateře, segment L 1 a L 2. Tyto bolesti se moho projikovat právě do třísla. Nutno podotknout, že potíží objevující se v třísle je celá řada, přetížení, přetažení svalu nebo povázky. Existují i tzv. úžinové syndromy nervů, jejich ztlačování v třísle při vstupu právě do třlsla a šourku. Je nutno postupovat systematicky a jednotlivé příčiny vylučovat. Podle výsledků potom léčebný postup. Sám víte kolik potíží s třísly mají sportovci.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x