Bolesti třísla

dobrý den, od listopadu do ledna jsem navštěvovala lekce hot yogy . Zhruba od února mám bolesti v pravém třísle které jdou do stehna. zhruba od kyčle směrem k tříslu si nahmatám jakoby zduřely sval, vaz. nejsou to jakoby kuličky jako zvětšené uzliny ale spíš podlouhlý ovál. Navštívila jsem obvodní lekařku nabrány krevní odběry kde vše v pořádku. odeslána na neurologii kde proveden rtg páteře. hrudní kyfosa zachována,esovitá skolioza.Až středně těžké.def.spondolitické změny zejména ve středním úseku s okraj. exostosami.Bederní lordosa zachována ,naznačená levostraná skoliosa. Až stř.tězké def.spondolitické změnys okraj. exostosami.a subchondr.sklerotizací. Odeslána k ortopedovi kde po shlédnutí nasazen pouze voltaren gel a muscoril s tím že se jedná o přetížení po joze. Mohou bolesti přetrvávat takhle dlouho a co znamená zatvrdlá vaz v třisle nebo co to může být. proveden i RTG pravého stehna:postavení v kyčelním i kolenním kloubu osové,kostní struktura vcelku pravidelná bez deformit jen lehce nepravidelná mediální kortikalis v obl.proxim.diafýzy bez zřetelných ložiskových změn. Kam se mohu obrátit a jaká vyšetření ještě požadovat,co může být ta zatvrdlina mám pomýšlet i na rakovinu.

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Zřejmě se jedná o svalový spasmus popřetížení při cvičení v průběhu přitahovače steha. Potíže trvají někdy několik týdnů , někdy pomůže rehabilitace , kam bych se obrátil. Pokdu máte obavu z nádoru je vhodné ultrazvukové vyšetření , které by mělo tyto změny vyloučit.

MUDr. Miroslav Skoták
MUDr. Miroslav Skoták

Specializace: Ortopedie
Pracoviště: soukromá ambulantní praxe v Humpolci a Počátkách

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: