Bolesti v kříži

Dobrý den, již 3 měsíce se léčím s bolestmi v křížové oblasti a mezi lopatkami.Lékař mi udělal vyšetření moči,jestli to není od ledvin a moč je ok,tak mi předepsal mydocalm a na bolesti diclofenac al 25,to mi nezabralo,následovalo 5 injekcí Dolminy a bez úspěchu.Byla jsem u ortopeda,který mi odblokoval páteř a abych pokračovala v léčbě.Po týdnu opět ortoped nebot' bolesti neustoupily,byl udělán rentgen,který je prý bez nádoru jen es.skolioza do 10st.,akcentovaná kyfoza hrudní,incip.spondylosa,spondylarthrosa Lp,LS páteř bez degener.změn.Předepsal mi masáže,parafin.Bolesti i po měsíci přetrvávaly,tak znova ortoped koncem dubna obstřik LS Depo+M.Na bolesti Nimesil rozpustný.Vyšetřena jsem byla i neurologem a závěr Lumbalgie bez kořenové sympt.Bolestivý TMK dx.,CB sy I.sin.Přidán Guajacuran a Talvosilen. Do dnešního dne bolesti trvají,at' sedím,stojím,ohýbám se,je to taková tupá bolest ale trvá stále.Léky na bolest už nemá cenu brát,když nic nezabírá,ještě jsem od obv.lékaře dostala na bolest Flamexin a nic.Neví co už prý se mnou má dělat,když všechny léčby vyzkoušela.Chce mě už poslat do práce,přesto že mám stálé bolesti,byla jsem z tohoto rozhodnutí v šoku,jak mohu fungovat v práci kde pracuji se dřevem a tudíž se natahám stovky kg denně těžkých břemen.Byla jsem i na gynekologii a tam mi byl zjištěn myom na děloze,přitom chodím každého půl roku na kontrolu a nebyl tam až ted',mám totiž zvětšenou dělohu,ale nikdy mi to nečinilo problém.Chci se vás proto zeptat,jaké je možné další vyšetření,přece mě nemůže lékař takto odbýt,že už vše vyzkoušel,podle mě by bylo určitě vhodné komplexní vyšetření.Zítra opět mám jít k ortopedovi,ale co ten přece víc neudělá.Moc vám děkuji předem za zodpovězení dotazu.

Odpověď odborníka:

Asi bude potřeba upřesnit diagnozu. Neurolog by měl stanovit místo, ze kterého potíže vycházejí. Pokud potíže trvají bylo by na místě provedení podrobnějšího zobrazovacího vyšetření jako je počítačová tomografie, CT, nebo vyšetření magnetickou rezonancí. Podle výsledku potom léčba. Za potížemi se může skrývat i váhřez meziobratlové ploténky nebo další degenerativní změny bederní pateře Požádejt vašeho ortopeda o další vyšetření, v tomto směru se s ním poraďte.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: