Bolesti v kříži a vystřelování do nohy

  • Dotaz od: Vladimíra
  • Publikováno: 17.10.2013
  • uLékaře.cz

Dobrý den, na rengenu páteři mi zjistili posunutí 3 obratlů. Nyní mi vystřeluje bolest do nohy. Mám bolesti nejen při chůzi, ale i noční bolesti. Jaká je nejlepší rehabilitace, případně cvičení a jaké léky. Lékařka mi předepsala čípky na noc Indometacin (nezabírají) a přes den prásky Aullin. Zatím také žádná odezva. Předem děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Samotný posun je jen anatomickou změnou a ta vyvolá další změny. Záleží na jeho závažnosti. Diagnoza k radě musí být přesnější. Pokud se jedná o bolesti dolní části zad léky vyžadují určitou delší dobu k účinku. Důležitý je několika denní převážně klid, potom léčba nejen na ortopedii a rovněž na rehabilitaci, zvolný nástup relaxace, posílení stabilizačního svalstva bederní pateře a fyzikální léčba. Pokud potíže neustupují, potom spíše pobyt v nemocnici i s infuzní léčbou. Další zobrazovací metody, které stav bederní pateře a výstupu míšních nervů upřesní. Poradí váš oertoped.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+7 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x