Bolesti v krku

Uz jsem tu jednou psal o bolesti v krku,presto ho nemam porad vyreseny. Problem trva asi od unora 2016. K doktorovi jsem sel az kolem kvetna,jen se tam podival a nic tam nevidi,tak jsem odesel. Po dotazu u vas mi bylo doporuceno sono krku. Sel jsem k tomu samemu doktorovi znovu,delal mi jeste nejake prednadorove vysetreni,ze mi strkal do krku pres nos kamery na takovy tenkych tycinkach,to vse opet bez nalezu,musel jsem si rict o sono sam,tak mi ho nakonec dal,rekl mi jen,ze tam neco mam nejaky zanet nekde na mandlich,(mimochodem, sono delal nekdo jiny,ale on dostal zpravu)taky to nerikal nejak s presvedcenim,na vse jsem se musel ptat. Kdyz jsem mu rekl co s tim,tak rikal nic,pry antibiotika budou zbytecne,protoze je doberu a budu to tam mit zas. To vse trva az doted,dalsi termin mam 10.10.2016,ale vlastne nevim,co budeme zase delat dal. Muj problem je pocit knedliku na leve strane krku,ale spise nize,prosledni dobou je to stale horsi,tezko se polyka a nekdy to i skrabe neprijmne. Neustaly pocit vykaslavani hlenu,ktery obcas vykaslu,ale jindy se jen na prazdno docela silne davim. Hlen je zlutobily pokazde jeste s necim cernym nebo i cervenym,tedy s krvi,ale celkove hlenu docela male mnozstvi na to jak se davim. Jako zit se takto teda normalne neda. Dal mi jen nejake kloktadlo,ale vubec to nepomaha. Z venku tam jdou pocitit nejake hrbolky. Doktor rika,ze tam nic neciti. kdyz mu reknu,ze ja to tam citim,tak rekne,ze jo,ze to tam taky citi. Bydlim momentalne v Nemecku kousek od Ase a doktor je take v Nemecku a je to Cech,ma 25 let praxi,jsem docela zklamany,ze musim ja doktorovi rikat,co ma se mnou delat a on me posila domu jen po kontrole pouhym okem a nezajima ho,co me to tam vlastne trapi. Proc jsme davno nevzali treba krev,nechapu to. Uz me to opravdu omezuje a bojim se,ze to zbytecne zhorsuju a nelecim. Mate prosim nejake doporuceni,co bych mohl udelat dal,nebo co by to mohlo byt presne. Bohuzel muzu rict jen to co vim,i kdyz sono bylo udelano a ja nevim presnou zpravu,doktor mi rekl jen,neco tam mate no na mandlich. Ze bud to odejde samo nebo mandle ven. Jsem zoufaly z techto lidi.

Odpověď odborníka:

Doporučila bych ještě doplnit plicní vyšetření- vzhledem ke kašli a zvážila i možnost refluxu (návratu žal. šťáv ze žaludku zpět do jícnu)- to se vyšetřuje tzv. gastroskopiíí- speciální "hadička" s kamerou.
Držím palce.
S pozdravem,
MUDr. Klímová

MUDr. Nikola Klímová
MUDr. Nikola Klímová

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: