Bolesti v ľavom boku a nadmerné rihanie

Moja mamka už niekoľko rokov trpí nadmerným rihaním a bolesťou pod ľavým rebrom. Nemôže jesť nič sladké, polievky, ryžu ani korenené a mastné. Občas sa jej jedlo späť vracia do ust. Ak pritlačí na bolestivé miesto v ľavom boku začne sa jej silno a hlasno rihať. Bolesť vystreľuje až do srdca a prsníka, niekdy je tlak v žalúdku. Da sa žalúdok a dvanastornik vyšetriť aj inak ako gastroskopiou? Lebo mamka raz pri vyšetrení nemohla dýchať a teraz sa boji. Ďakujem Vám pekne za odpoveď. Anna

Odpověď odborníka:

Dobrý den, gastroskopické vyšetření je pro Vámi popisovaný typ obtíží to nejpřesnější. Pokud ho pacientka nesnese (i když většinou s tím nebývá problém), je možné ho nahradit vyšetřením rentgenem s podáním kontrastní látky. Toto vyšetření ale není tak přesné.

MUDr. David Hoskovec
MUDr. David Hoskovec

Specializace: Chirurgie a traumatologie

 
Líbí se vám odpověď?
+8 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: