Bolesti v levé části hrudníku a břicha

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na váš názor, od pátku mám bolesti v levé části zad, pod lopatkoou, která přechází přes žebra dopředu, kde mě bolí strana prsa, žebra, podžebří a jde mi to do levého nadbříšku a na pohmat je to také citlivé, bolest není nijak hrozná, že by se nedala snést, spíš je to taková tupá bolest, ale velmi obtěžující, zvlášť když mám panickou poruchu, to pak přemýšlím o těch nejhorších variantách nemocí, čímž jsem vlastně i zaškatulkovaná do hypochndrů a tak semnou i lékaři jednají,ale já nechodím k lékaři s každým píchnutím, jen mě děsí to že mi ta bolest jde až do toho nadbříšku. Byla jsem v úterý u svého obvodního lékaře, ten si poslechl dýchání - je čisté, prosahal mi ta bolestivá místa a koukal zda tam nemám puchýřky, kvůli pásovému oparu, ale žádné tam nejsou, prohmatal mi břicho a pak mi řekl, že je to nejspíš vše od páteře a nejspíš mám i podrážděný žaludek, že se to pokusíme zvládnout spolu a napsal mi Apo-Ome a Aulin, beru to tedy od úterý, ale bolest sice mírně ustoupila, ale pořád to cítím. Myslíte si, že by ty bolesti mohli být jen od hrudní páteře? Nemůže to být něco vážnějšího? Studovala jsem na internetu všemožné články a diskuze, měla jsem strach ze slinivky, ale všude jsem se dočetla, že jsou u toho silné bolesti a zvracení, což já nemám, ani nehubnu, netrpím nechutenstvím a průjem mám jak kdy, myslím, že ten mám spíš z toho strachu. Moc děkuji předem za odpověď.

Odpověď odborníka:

Na dálku samozřejmě moc konkrétně poradit nelze, ale domnívám se, že Vaše obtíže mohou být způsobeny opravdu "od páteře" - je to nejpravděpodobnější. Vyvolávajícího momentu si ani nemusíte být vědoma, mohl nastat např. ve spánku. Nedělejte si starosti s možností vzácné či závažné choroby, není to pravděpodobné. Analgetika (Aulin) jsou krátkodobě vhodná, ale zkuste ještě léky doplnit stretchingem, cvičením, případně masáží, ideálně rehabilitačním vyšetřením. Nečtěte články na internetu a snažte se relaxovat, přečtěte si něco hezkého nebo zhlédněte pěkný film, přestaňte na bolesti a katastrofické scénáře myslet a uvidíte, že bolest zmizí sama.

MUDr. Jan Vachek
MUDr. Jan Vachek

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: