Bolesti v nadbřišku

Dobrý den pane doktore,moc Vás prosim o radu,budu se snažit být stručná,je toho moc a snad budu správně navazovat. léčim se s Ulcerozní kolitidou v 15 cm od konečníku od roku 2011,pak začla další onemocnění,ezofagitida,GER reflux jícnu,hypotyreoza,kvulu střevu trombofilní stavy,jde o zvýšený faktor VIII a snížený protein S-nevim ani co to znamená. V lednu 2013 jsem měla zápal plic a pak následoval několikrát za rok,hlavně od podzimu do jara záněty prudušek. Lečim se i s Uzkostně depresivní poruchou,poruchou osobnosti a Obsedantně kompulzivní poruchou. Mám stále potíže s pálením žáhy,někdy pálí celý den,někdy vubec a někdy přes den nárazově,bud po lécích nebo při sklonu v práci. Dostala jsem před nějakou dobou Helides 40mg,brala jsem si ho pak už i večer při potížích,předtím několik let byl Loseprazol,potíže s pruduškama jsou stále,před -vánoci se zjistilo,že mám chronický pruduškový astma. nyní pár dní žáha nepálí,ale co mám za problém je to,že už na podzim v loni jsem měla občasnou bolest mezi žebry jakoby v oblasti žaludku,ale pak to přestalo. Ale od prosince jsem začla mít velké bolesti na tom samém místě asi 5 dní,pak to přestalo a tak se mi to opakuje každý měsíc. Nyní mě to zase bolí a bolest jde níž,k oblasti nadbřišku a do levé strany. Je to taková tupá až někdy ostrá bolest a připadá mi,že tam mám milion kamenu,taková tíha a zjistila jsem,že ráno mě to nebolí nebo minimálně při soustředění se na to,ale dám si snídani a pak ta bolest začíná a jak během dne více jim,tak bolest je větší a největší večer. V posteli před ulehnutím se otáčim opatrně, usínám na pravém boku a to zabolí ještě více. Na levém boku to taky bolí,ale už ne tolik. Byla jsem po 4 měsících na gastroskopii,ale kromě toho jícnu tam nic neni,tak mi doktorka zkusila sundat Helides a ted beru Degan a Famosan,ale bolest se prostě vrací a nechci se cpát Novalginem abych nepřekryla nějaký jiný problém. břicho mi nebylo prohmatáno a na gastro do poradny jdu až v puli března. Vzhledem k tomu,že i přes léčbu kolitidy jsem měla za den stolici i 6krát,tak mi ted přijde,že na velkou chodim málo a ještě mě to stojí námahu,jdu třeba až za 2-3 dny. nyní beru antibiotika Fromilid a mám opět virozu kterou jsem měla i v lednu i v červenci lonského léta. Kromě těch léku co jsem už napsala beru ještě Asacol,Duspatalin retard,Sorbifer,Euthyrox 88,Wellbutrin,Atarax,Triticco,Zoloft,Berodual,GS vápník,hořčík,zinek. Taky mi hodně padaly vlasy od léta asi pul roku a na to občas beru Methionin,nyní ho neužívám a do nosu Avamys. Už nevim co s tou bolestí mám dělat,bojim se abych nic nezanedbala,ale nevim ani na koho se mám už obrátit,zkusim prakt.lékaře,ale už jsem ze všeho opravdu neštastná,unavená a otrávená. O co by prosimvás mohlo jít,když to neni žaludkem,nemuže to být slinivka? Ještě bych zapomněla,že od ledna 2014 chodim na obezitologii,když jsem po antipsychotikách náhle přibrala během 8 měsícu 20kg. Dodnes jsem zhubla 25 kg jen jídelníčkem. Děkuju vám moc za pomoc a budu ráda za jakoukoli radu a Váš názor. PS: Omlouvám se za případné překlepy,píšu to ve spěchu. Jo a je mi 32 let

Odpověď odborníka:

Milá Petro, o příčině Vašich potíží mohu na dálku jen spekulovat, ale myslím si , že budou souviset se základním onemocněním a to je Ulcerózní kolitida. Je dobře, že jste objednána do gastroenterologické poradny. Vzhledem k dlouhodobě trvajícím obtížím si můžete Novalgin vzít. Kdyby se obtíže zhoršily bude nutné chirurgické vyšetření. Zdraví Dr. Simon Julínek

MUDr. Simon Julínek
MUDr. Simon Julínek

Pracoviště: klinika Palas Athea

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: