Bolesti v oblasti konečníku

Dobrý den Úplně na úvod jsem podstoupil u mého zubaře zákrok odstranění váčku na dásni a pro zamezení šíření infekce jsem bral lék Augmentin. Má některé vedlejší účinky, u mě vyvolal dvoudenní průjem. V důsledku toho jsem měl později problemy s vylučováním stolice. Doprovázeno řeznou a pálivou bolestí, která vrcholila po vykonání, se stopami krve na toaletním papíře. Můj obvodní lékař potvrdil, že se jedná o krvácivou prasklinku v konečné oblasti konečníku a že je vlastně celý sval v křeči. Nejednalo se o hemoroidy. Užívám mastičky Bactroban pro zacelení a pro zklidnění vnějšího okolí Bepanthen. Po 4 dnech pociťuji zklidnění, ale na vnějšku konečníku se vytvořila jakási boulička, která neskutečně bolí při jakémkoliv doteku. Ať sed, leh nebo chůze je problém. Při vyměšování je hlavní problém při roztažení konečníku, je to velmi citlivé. Krev už se neobjevuje na toaletním papíře, avšak bolest se možná zdvojnásobila. Mám kdyžtak kontakt na místního chirurga specialistu, který provádí zákrok v případě dalších bolestí, ale nechci se splést, pokud se nějedná o nějaký vedlejší prvek, který odezní, než nechat do sebe řezat a pak trávit dny na nemocenské. Člověk však má pomalu strach chodit na záchod. Děkuji. Miloš Mraček

Odpověď odborníka:

Dobrý den, nyní už by se mohlo jednat o hemoroid či absces apod. Chirurga bych proto doporučila, pracovní neschopnost nemusí být nevyhnutelná.

MUDr. Miroslava Frčková
MUDr. Miroslava Frčková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x