Bolesti v podbřišku

Dobrý dne. Mám prosbu.Je mi 50 let. Pro dlouhodobé bolesti v podbřišku mně byla doporučena na gynekologii LPS a HSK s podezřením na endometriózu,srůsty či cystu. V roce 1998 jsem prodělala miliární TBC s devítiměsíční antib.léčbou,mám nefunkční štítnou žlázu, užívám euthyrox, a navíc zjištěné riziko trombozy.Léky neberu.Prodělala jsem v loňském roce ASK kolena a ramena,bez problému.Z této operace mám ale strach.Prosím o radu.Děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, laparoskopie a hysteroskopie je v tomto případě jedinou možností, jak se poměrně neinvazivně podívat do dutiny břišní a do dělohy a pokusit se zjistit příčinu Vašich potíží. Předpokládám, že všechna ostatní vyšetření (ultrazvuk, kultivace, krevní rozbory) již byla provedena s negativním výsledkem. Laparoskopie je krátký výkon, při kterém se z mininářezů v oblasti pupku a pravé a levé jámy kyčelní zavedou do dutiny břišní kamera a různé nástroje, pomocí kterých je dutina břišní prohlédnuta. Hysteroskopie je obdobné vyšetření kamerou, která je přes pochvu a děložní čípek zavedena do dělohy. Celé vyšetření se děje v celkové anestezii. Kosmeticky je celá operace velice příznivá a doba rekonvalescence krátká. Výraznější obavy tedy nejsou na místě.

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: