Bolesti v podbřišku

Dobrý den, už skoro dva roky mě trápí bolesti v podbřišku. Absolvovala jsem nespočetně vyšetření (od urologie, gynekologie až po sono břicha) a ve většině případů mi byla doporučena rehabilitace páteře se zaměřením na bederní část, neboť to je prý příčina mých bolestí, nic jiného nezjistili. Podstoupila jsem tedy i rehabilitaci, ale marně. Bolesti se ani nezmírnily a navíc se objevilo nepříjemné svědění a pálení v pochvě. Změnila jsem gynekologa, který mi jako jediný udělal alespoň stěr z pochvy (předchozí lékařka mi totiž stále velmi důrazně opakovala, že mé bolesti jsou od zad a veškeré vyšetření u ní vypadalo tak, že mi prohlédla břicho pomocí ultrazvuku). Dále nechal vyšetřit moč a konečně zjistil výskyt bakterií (myslím, že se jednalo o lactobacillus). Přitom mi na urologii vysvětlili, že to „pálení“ je příčinou příliš koncentrované moči a že mám hodně pít. Následovala léčba antibiotiky (Duomox 1000) a konečná úleva. Byla jsem ráda, že se vše vyřeší, ale za posledních 10 měsíců jsem byla na gynekologii víc než 10x, neboť moje potíže vždycky zmizely tak na 14 dnů nebo na měsíc a všechno začalo zase znova, bolesti, pálení…. Vyzkoušela jsem různé mastě, globule, další antibiotika, dostala jsem i léky na podporu imunity a nic. Psychicky jsem na tom byla možná lépe, protože má můj nynější gynekolog se mnou trpělivost a opravdu se snaží přijít na to, jak mi pomoci, ale bolesti nemizí. Nyní při poslední léčbě jsem zkusila i preparát Wobenzym a celý měsíc byla bez obtíží. Bohužel vše začalo před pár dny znova. Mám strašné bolesti a také zvýšenou teplotu. Jsem zoufalá a ráda bych znala Váš názor. Děkuji Lenka (24 let)

Odpověď odborníka:

Dobrý den, opakování obtíží může mít také příčinu v tom, že se neléčí partner (??), a při pohlavním styku se od něj vždy opět nakazíte. Další možností je, že jsou Vaše sliznice v oblasti rodidel natolik citlivé, že jim stačí jakýkoli malý podnět, a je zde infekce (nedostatečné oblečení, aviváž apod.) Obtíže také mohou mít příčinu v chronické infekci močových cest, atd. Bylo by potřeba komplexní vyšetření, které provádí praktický lékař nebo internista - je třeba zhodnotit Váš stav ne jen z pohledu gynekologa/urologa, ale celkově.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: