Bolesti v podbříšku

Dobrý den pane doktore. Předem děkuji za velmi rychlou odpověď Na dotaz který jsem Vám posílal včera večer. Doplňuji . V roce 1992 jsem prodělal operaci srůstů tenkých střev a chronický zánět slepého střeva . Toto po asi 3 nedělích začalo hnisat a tak probíhaly re operace kterých bylo 13 a to trvalo 7 let. potom to dalo pokoj a nyní mám ty samé bolesti jako před tou první operací. Bolesti na pravé straně v podbříšku s vystřelováním do zad a pravého varlete. Nyní se bolest rozšířila do levé stany a střed břicha kde to doprovází s bolestmi při močení . Veškeré vyšetření je v pořádku jenom prý mám zúženou močovou trubici a další co zjistili lékaři v nemocnici že přes tenké střevo vše probíhá velmi rychle . Nyní čekám ještě na výsledky krve které byly poslány do prahy již před týdnem a do dnešního dne nevíme nic. V současné době beru prášky proti bolesti Aulin ,Myolastan ale moc nepomáhají. Většinou v odpoledních hodinách začne bolest tak intenzivně že nemohu udělat krok protože každé drcnutí v břiše bolí. Také se mi stává dost často na zvracení . To se vždy snažím rozdýchat . Zatím se mi to daří ,ale jednou jsem to nezvládl. Nezlobte se proto na mne ,ale snažím se pomoci lékařům kteří se mnou mají takové trápení . Mám velké štěstí na lékaře kteří mne nyní mají v péči. Děkuji moc a doufám že se nyní máte čeho chytit. Krejča

Odpověď odborníka:

Po četných břišních operacích mohou se objevovat opakované poruchy pasáže. Skutečností, ale může být, že současné potíže mohou být zcela jiného charakteru. Je třeba pomýslet na možné urologické onemocnění, konkrement, kamének v průběhu močovodu. Absolvoval bych uršitě nejdříve urologické vyšetření. Léčba dle vyšetření. Jinak při břišních potížích opakovaně kontrolní chirurgické vyšetření

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x