Bolesti v podbřišku a na hrudi

Dobrý den paní doktorko, už jsme vám kdysi psala a mám zase nějaký problém. Už 2 měsíce se nemohu zbavit kašle, brala jsem i Erdomed co mi napsala doktorka na kontrole štítné žlázy a když to neustoupí, tak mě posílá na plicní vyšetření, bohužel kašel neustal, dělají se stále i hleny a bolí mě na hrudi,.sice mám podle ortopeda nálezy na páteři a právě nevím k čemu ta bolest muže být. jsou dny kdy ta hrud bolí hodně a kdy bolí opravdu málo a pokaždé na jiném místě,jednou spíše vpravo mezi prsy, pak spíše vlevo mezi prsy, teď jsem si dva večery nemohla lehnout jaká to byla bolest a když už si lehla, tak mě ten dráždivý kašel vadil o to to více bolelo a já si musela sednout, kdy už ta bolest nebyla taková. Přesto stále cítím na hrudi tíhu a mívám pocity, že se mi hůř dýchá,vadí mi kouř od cigaret a teď na Silvestra i po zapalování rachejtlí dým kdy se mi hůře dýchalo a rozkašlala jsem se až jsem zalezla do bytu. Už dva roky mívám zvýšenou teplotu kdy trvá třeba 2 měsíce a pak je chvilku klid a tak dokola, co mi začal ten kašel, bolest, pálení v horní části krku, tak jsem měla teplotu do 37,5, nyní ji nemám, dokonce jsem před 2 dny měla teplotu jen 35,1. Mám se tedy na plicní obrátit? Muže se i toto stát při depresivní poruše a úzkosti jako příznak? Pak bych měla dotaz na to, že někdy koncem léta jsem měla asi týden mírné bolesti v podbřišku na obou stranách, po nějaké době zase divnou bolest v kříži a před 3 dny mě 2 dny bolelo, píchalo v podbřišku jen na levé straně, v klidu to nebolelo jen při pohybech a když jsem si chtěla nahmatat odkud ta bolest jde, tak to pak už dost bolelo, po gynekologické stránce jsem prý v pořádku a doktor mi udělal test na proužek na který jsem čurala a řekl mi, že mám zvýšené bílkoviny a že bych se měla obrátit na prakt. doktora,že to vypadá na ledviny. Myslela jsem, že ledviny bolí jen vzadu, měla jsem jednou zánět ledvin a bolelo to hrozně v oblasti kříži i záněty močového měchýře mě bolívají jinde, může to být opravdu ledvina? Po 2 dnech už to nebolí, tak nevím jestli to mám řešit. Jinak z vyšetření nadledvin atd mi píšou lékaři, že normetanefrin nízký, nelze spočítat a metanefrin v normě, to bylo při moči někdy koncem léta a pak další vyšetření: IGF-1 128ng/ml (N 232-385), růstový hormon 1,4 ug/l (N 0,03- 10,8), PRL 19,9 ug/l (N 4,8-23,4),kortizol 924 mmol/....bere HAK (belara)...falešně vyšší celkový kortizol při vyšší hladině CBG. V krvi pak dále mám při odebrání na krevní obraz CRP 9,6 a co se podle mne týká ledvin, tak Kreatinin 85mmol/l.GF-MDRD 1 1,35 ml/s,tak se obávám jestli je to v pořádku a zda ty potíže mám řešit,děkuji moc za radou Jinak Ulcerózní kolitidu mám v klidové fázi a stejně mě občas prožene průjem i někdy je divně od žaludku. Mám i pozitivní ANA v autoimunitě. Děkuji moc a hezký den.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, potíže mohou být např. plicního původu, ale mohou souviset i s horním zažívacím traktem (jícen, žaludek). Doporučuji proto odborné dovyšetření.

MUDr. Miroslava Frčková
MUDr. Miroslava Frčková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Punkce odhalí příčinu vzniku„vody v koleni“
Články: Punkce odhalí příčinu vzniku„vody v koleni“
Oteklý bolestivý kloub...
Tenisový loket
Články: Tenisový loket
Tenisový loket...
Zbavte se modřiny snadno a rychle
Články: Zbavte se modřiny snadno a rychle
K modřině lze přijít dnes a...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Pupík novorozence – umíte ho správně ošetřit?
Články: Pupík novorozence – umíte ho správně ošetřit?
Miminko je konečně na světě...
I o jizvu je třeba se starat
Články: I o jizvu je třeba se starat
Slovo jizva slyší každý...
Máte holčičku místo kluka? Nepodléhejte zklamání!
Články: Máte holčičku místo kluka? Nepodléhejte zklamání!
Ovlivnit pohlaví narozeného...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x