Bolesti v podbrišku, pod žebrem

Dobrý den, chtěla bych se s vámi poradit ohledně mého problému. Předem chci napsat, že jsem na nějakou dobu v zahraničí, poplatky doktorů jsou opravdu velmi vysoké, a z toho důvodu, se chci předtím zeptat vás, než bych se hned "plašila". Možná to může mít určitou souvislost, od října jsem byla dva měsíce pozitivní na virus mononukleozy, teď jsem se doléčila na zánět moč. měchýře (měla jsem "špatného" streptokoka v moči). Jaterní testy byly ale už také v pořádku. Kvůli zánětu moč. cest jsem hodně pila, kolem 3 litrů, i teď se snažím hodně pít. Odpoledne a zbytek večera mě pobolívá z pravém podbřišku, občas je "nafouklejší" (nevím ak jinak to říct) než levá strana. Cítím tam tlak. Z toho všeho, co jsem si našla na internetu, jako potencionální příčiny mých bolestí se mi točí hlava. Říkám si ale (říkám si správně?), preventivní prohlídka na gynekologii na začátku září byla naprosto v pořádku, stolici mám pravidelnou, zácpy netrpím, možná jen mám teď narušenou střevní mikroflóra z důvodu antibiotik, testy moči byly také v pořádku. Pokud na ono místo zatlačím, žádnou píchavou palčivou bolest necítím, což internet udával také jako příznak zánětu slepého střeva. Chci se zeptat, vyloučila jsem tímto odůvodněním ony potencionální nemoci, které se projevují i bolestí v podbřišku? Nemůže to být způsobeno tím, že například hodně piju (vážím cca 60 kg), nebo že nejím pravidelně -> špatné trávení, plynatost? Je ještě něco, čím by se moje bolest v pravém podbřišku, ve kterém místě bývám právě nadmutá, dala vysvětlit? A druhý problém, nikdy jsem si toho nevšimla, až když jednou mě nedávno začalo bolet pod pravým žebrem - (prodělaná mononukleoza, jaterní testy byly ale v pořádku). Levé žebro mám o hodně vystouplejší než pravé, anebo, to pravé žebro je špatně "postavené a levé v pořádku. Každopádně levé je vystouplé. Společně s tou bolestí pod pravým žebrem mě možná napadla jedna zcestná myšlenka, tak mi ji (doufám) zavrhnete, může to pravé žebro teoreticky při špatném postavení "tlačit" na játra že by to v určitě pozici vyvolávalo bolest? Nikdy jsem s tím problémy neměla, až po to mononukleoze. Děkuji vám moc za radu (tady ke zdejším lékařům důvěru nemám, přehlédli výsledky krve, špatná léčba, která vyvolala toxickou reakci)

Odpověď odborníka:

Máte tolik potíží, že je nezbytné se nechat vyšetřit u lékaře. Toto se nedá vyřešit v internetové poradně. Je snad jedno, jestli jste v zahraničí nebo ne. Jde přece o Vaše zdraví.

MUDr. Pavel Růžička
MUDr. Pavel Růžička

Specializace: Praktické lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: