Bolesti v podbřišku s nucením a následným zvracení

dobrý den, před 14ti dny jsem měla bolesti v podbřišku s nucením a následným zvracení, bolesti přetrvávaly po odběru krve mi zjistili vyskou sedimentaci 170 po vyšetření na chirurg. ambulanci mi řekli že jsem prodělala zánět slepého střeva, které se mi zapouzdřilo a vzhledem k ustupujícím bolestem, které už nemám, se začíná hojit a je třeba ho přeléčit antibiotiky a za 3-4 měsíce mi ho odoperují, odmítla jsem hospitalizaci ležím doma. NIc moc nenamítali. Tak se ptám proč mi ho hned nemůžou odoperovat?Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud apendicitida probíhá několik dní jako u Vás, dochází k reakci okolí na zanícený apendix ve smyslu otoku, prosáknutí okolních tkání výpotkem a tvorbou ochranného "tkáňového pouzdra" - zánět se opouzdří. V takovém terénu je při případné operaci vyšší riziko nitrobřišní infekce a terén je nepřehledný, takže operace je celkově ztížena a tím rizikovější. Navíc zánět má celkovou odezvu v organismu a je třeba nejdříve ho zklidnit konzervativní léčbou (klid, antibiotika). Na druhou stranu, opouzdření "chrání apendix před prasknutím do břišní dutiny", takže se nemusíte obávat jeho prasknutí. Teď by zkrátka ve Vašem případě bylo větší riziko operovat, lepší je počkat, až se apendix a jeho okolí zklidní.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x