Bolesti v podbřišku trvající více jak 6 let

Dobrý den, obracím se na Vás s žádosti o radu. Je mi jasné, že nelze diagnostikovat prostřednictvím internetu, ale možná navést, jakým směrem se ubírat by možné bylo. Můj problém trvá již přes více jak 6 let. Bolesti v podbřišku, dříve se vyskytující pouze vyjímečně při sexu a nebo v době, kdy jsem myslela, že mám nastydlý moč. měchýř. S tímto jsem šla ke svému gynekologovi a odešla s diagnozou Prosáknutí moč. měchýře a antibiotiky. Antibiotika zabírala ale bolest se začala vyskytovat časteji a častěji. Po letech, kdy se bolesti vyskytovaly už i v běžném denním režimu ( někdy s velkými ataky bolesti, které mě srazily na kolena ) jsem zašla tedy opět ke svému gynekologovi, lékařka doporučila laparoskopii z podezřením na endometriozu. ( v této době sex. život už nebyl téměř možný z důvodu bolestí) . Endometrioza se nepotvrdila a ani nic jineho z gynekologickeho hlediska. Zavítala jsem na urologii, kde mi bylo zděleno, že diagnozá prosáknutí moč. měchýře neexistuje, že po urologické stránce jsem v pořádku. Pouze byl nález na ureaplasmu urealyticum, na kterou jsem dostala antibiotika. Změnila jsem tedy svého gynekologa, který mi zodpověděl aspoň jednu příčinu mých bolestí a tím je bolestivá ovulace. Nicměné bolesti při sexu, v době po menstruaci přetrvávala. Byla jsem doporučena na psychoterapii a akupunkturu. Psychika se trochu zlepšila, nicméně bolesti zůstávají. Nedávno jsem tedy zavítala k léčiteli... byť na to nevěřím, byla to rpo mně poslední možnost vzhledem k tomu, že lékaři nevěděli co by mohlo být mým problémem. Ještě před návštěvou jsem měla podezření na chlamydie ( testy negativní ) a poté na zánět střeva. Mým překvapením bylo, když léčitel po chvilce tuto diagnozu vyslovil. V tu chvíli jsem si vzpomněla, že skutečně trpím již několik let nadýmáním a v poslední době v době ovulace a menstruace silnými bolesti provázené zvýšeným nadýmáním a někdy i velmi silnými ataky ( jako při zácpě ), které trvaji od 30 min do 4 hod. Tyto silné ataky se u mně objevují zhruba jednou za tři měsíce. Vzhledem k tomu, že je to poslední orgán, který se vystkytuje v oblasti podbřišku a mohl by skutečně mít spojení i s mým sexuálním životem a bolestmi při " ostřejších " sex. polohách, ráda bych slyšela Váš názor, zda skutečně může mít problémem být zánět střev který ovlivňuje sex. život. Poslední dobou jsem objevila i větší výskyt pupínků v oblasti zad a hrudi. Velice se omlouvám za dlouhý dotaz, nicměné můj problém trvá již tak dlouho, že bylo nutné popsat, čím vším jsem již prošla a tím usnadit " diagnostiku". Moc děkuji za odpověď a za Váš čas věnovaný čtení mého příběhu. Nicol

Odpověď odborníka:

Dobrý den, nejčastější příčinou bolestí v podbřišku bývá urologická nebo gynekologická, někdy je nutné vyšetření včetně kultivací provést opakovaně. Ale píšete že jste po této stránce byla vyšetřena podrobně. Určitě bych zvažovala jako možnost bolestí problém v zažívacím traktu - např. chronický zánět slepého střeva, záněty střeva.. Doplnila bych i imunologické vyšetření, kde se dají vyšetřit různé autoprotilátky,které pomohou vyloučit autoimunitní onemocnění, vyšetření se ukazatele chronického zánětu, což by u Vám mohlo být přínosné. Zvláště bych toto vyšetření doplnila, pokud se nyní objevily i kožní příznaky.

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: