Bolesti zad

Dobrý den, Jsem 3 měsíce po operaci kolena prasklý meniskus-laparoskopická operace. Koleno stále bolí, navíc mám bolesti koleních kloubů levá noha (bolest je pichlavá až bodavá – do schodů, při dřepu a při chůzi), dále bolest kyčelních kloubů levá noha (mezi kyčlí a kostrčí – je také pichlavá a bolí při chůzi, sedu a v leže), tato bolest mi jde až ke kostrči.Tato bolest mne budí večer, beru si Ibalgin a mažu si místo mastičkou Aulin. Bolí mne také záda, konkrétně krční páteř pravá strana a podél páteře spíše v dolní oblasti podél páteře. Je mi 25 let a mám tyto problémy už 3 roky, lékař mi řekl, že mám málo pohybu a dává mi jen injekce,do kyčle ale já už to takto nechci řešit. Dělala jsem 15 let závodně aerobic, teď už jen bohužel rekreačně plavání, kolo a běh, pokud to tělo umožní bez bolesti. Dělám práci, kde musím vydržet 12 hodin na nohách a tahám těžká břemena, s takovými bolestmi co mám to jde velmi těžko. Jsem docela mladá, tak si myslím že věk na to ještě nemám, aby mne toto neustále bolelo. Prosím poraďtě mi, jak to mám řešit dál. Děkuji Mám od lékaře z nemocnice vystavený poukaz na vašetření na rehabilitaci FT. na koleno a kyčel(KR,TMT,LTV,LTV NFP,edukace k AT) A od ortopeda poukaz na vašetření K. ( lask. komplex. rhb léčbu-záda,kyčel a kolena-progrese bolestí i med. a synovitida-změna sterooptypů chůze i dekomp. LS sy a susp.blok SIS sin. Nevím, zda mohu obsorbovat oba poukazy zárověň, aby s tím pojišťovna neměla problém. Už chodím na rhb na FT, mohu si k tomu přiat někde jinde to K? Mohu absorbovat obě dvě vyšetření a rehabilitace najednou i když jsem objednaná u dvou různých lékařů,protože nemají volné termíny.Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Vaše potíže odpovídají bolestem spojeným s bederní pátří, může se jednat o výhřez meziobratlové ploténky či jiný problém v této oblasti. Doporučuji vyšetření neurologem a rehabiltiačním lékařem , kteří po podrobném vyšetření určí další postup. Možností je zde celá řada. Současné zhoršení zřejěm souvisí s odlehčením pravé operované dolní končetiny

MUDr. Miroslav Skoták
MUDr. Miroslav Skoták

Specializace: Ortopedie
Pracoviště: soukromá ambulantní praxe v Humpolci a Počátkách

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
dotaz na odpověď viz výše | Od: Kamila | 3.6.2015 18:00
Dobrý den pane Skoták,
děkuji za vaši odpověď, ale myslím, že ploténky to nejsou, to by snad ortoped zjistil. Ten mi tvrdí, že je to od zad - páteře a mám skříplé esíčko. K neurologovi mne poslat nechce, byla jsem i u obvodního lékařea ten mne také nepošle k neurologovi, prý to na to není aby mne tam poslali. Mohu se tedy k neurologovi objednat sama bez doporučení lékaře,aniž bych něco platila,když jsem pojištěnce VZP. Děkuji.
reagovat
re:dotaz na odpověď viz výše | Od: uLékaře.cz | 4.6.2015 10:37
Dobrý den, děkujeme za dotaz. Avšak aby Vám lékař
mohl odpovědět, poprosím Vás, abyste dotaz
zkopíroval a vložil jej přímo do poradny na těchto
stránkách:http://www.ulekare.cz/poradna-
rozcestnik.
V poradně se Vám bude lékař věnovat.

Děkujeme a doufáme, že vše bude v pořádku.
reagovat
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: