Bolesti zad

Mám pichlavé a palčivé bolesti zad,které se stěhují.jednou v levo,pak zase v pravo.hlavně se mi to objevuje v oblasti trapézových svalu a lopatek.diagnoza s ct.C5-7 s výrazným přemoštujícím osteofytem ventr,.stenosa pát. kanálu C5-7.foraminosteno C5-7 vpravo a C6-7 vlevo.masdivní přemostujíci osteofyty,ve výši C5 až C7 zde zužení kanálu 9,7mm.chtěl bych vědět jestli terapie pomuže,nebo budu muset podstoupit operaci.děkuji za odpověd

Odpověď odborníka:

Dle Vašeho nálezu je patrné, že došlo k zúžení páteřního kanálu krční míchy (norma je 14-16mm, relativní stenosa při 10-12mm, absolutní stenosa je při hodnotě pod 9mm)
Vše záleží na Vašich potížích a konzultaci nálezu s neurologem, ev. neurochirurgem (nevím, zda Vás tak již někdo odeslal). Operace je většinou poslední řešení, když jsou potíže nesnesitelné, popř. se rychle zhoršují a předchozí rehabilitace nepomáhá.

MUDr. Barbora Barchánková
MUDr. Barbora Barchánková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka, Ústí nad Labem

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: