Bolesti zad

Prosím chtěla bych se zeptat.Před dvěma roky mi byl diagnostikován výhřez ploténky 6 mm.Operace nebyla. Od té doby mám stále bolesti.Poslední RTG ukázal tento nález: poslední ploténka L5-S1 je významně snižena s lokální středně pokročilou spondylosou a spondyloarthrosou.Je možné; že ty mé bolesti s tímto souvisí? Co proti nim můžu udělat? Nebo se musím smířit s doživotní bolestí? Moc děkuji za Vaši odpověď.

Odpověď odborníka:

Simono, ano, obtíže, jako jsou bolesti zad, budou souviset s nálezem, který popisujete. Jedná se o degenerativní změny na páteři, které nelze již zcela vyléčit. Nyní je hlavně potřeba začít rehabilitovat, denně cvičit (pozor však na srávné provádění, doporučuji návštěvu fyzioterapeuta), případně lázně a podobné procedury, které zabrání zhoršování nálezu. Operace je až poslední možností léčby, ale zpravidla se k ní přistupuje u velmi pokročilých stavů s útlakem míchy apod. Přeji pěkný den.

MUDr. Nela Šrámková
MUDr. Nela Šrámková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře, Praha 8

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x