Bolesti zad

Dobrý den, rada bych se zeptala na Váš názor případně radu ohledně postupu léčby. dle MRI-ventrál.posun L5 7mm,oblouk přerušen v obl.isthumu,L4-L5 cirkulár.protruse disku 4mm lehce ventrálně komprimuje dirál.vak, spolu se spondylatrozou pusobí bilat.středně významnou foraminostenozu, L5-S1spinál.kanál i foramina jsou deformovány posunem . Na PN.jsem takřka již 5 měsíců, vzhledem k pracovní zátěži, pracuji jako ošetřovatelka na interním lužkovém oddělení.Obtíže a bolesti přetrvávají i po analgetické léčbě i rehabilitaci. moc děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, i když jsem chirurg, vždy preferuji u pravé spondylolistézy konzervativní postup - rehabilitace, lázně apod. Standardní operace, která kromě dekomprese zahrnuje 360° stabilizaci většinou řeší klidové obtíže a obtíže při lehké zátěži (tedy vše závisí na klinických obtížích), ale není schopna zajistit statické a dynamickou odolnost páteře při zátěži (vč. pracovní). Tedy neumožní vám fyzickou práci na lůžkovém oddělení.

MUDr. Ondřej Kalita, Ph.D.
MUDr. Ondřej Kalita, Ph.D.

Specializace: Neurochirurgie
Pracoviště: Neurochirurgická klinika FN a LF UP Olomouc

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: