Bolesti zad

Dobrý den,moje maminka ročník 1943 v roce 1997 prodělala gyn.operaci napíšu přesné znění ,hysterectomia abdominalis extrafascialis cum adnexectomia bilat.appendectomia,omentectomia,revisio cavi abdominis ,drenage histol.andexa:bilat.endometroidní karcinom 8380/3pT2 čípek a tělo děložní ,omentum ,appendix bez nádorových změn . Následně prodělala chemoterapii . Záda bolí asi každého ,možná že každý z nás tuto bolest prožívá jinak .Nebudu Vás zatěžovat tím jaká možná vyšetření jsme prodělali a co vše jsme vyzkoušeli ,ale pořád naříká jaké má bolesti.Snažím se sní chodit na procházky ale je hned unavená a říká že jí to bolí.Naposledy jsme byli na magneticke rezonanci a scintigrafii .Ortoped mamince řekl že operovat to nejde ,chtěla bych názor i jiného lékaře jestli opravdu musí už jenom trpět ,posílám výsledky vyšetření.MAGNETICKÁ REZONANCE V segmentech L2-5-S1 smdorsolater. prostrusemi až drobnými výhřezy disků vel.2-4mm s tlakem na durál.vak.Výška MO prostor i těl.zachovaná. -foramina L3/4/5 oboustr.zúžená o 1/3 vel.prominujícími ploténkami,ostatní volná. -drobné Schmorlovy uzly L1-3 -L3/4vlevo a L4/5 obostr. - stenosa laterál.recesů -v rozsahu L3-5 s úzkým páteř.kanálem -pravděpod.jak kongenit .tak sek. -při prostusi plotének a také v LL směru při prominenci artrot.kloubních výběžků,plocha kanálu min.1cm2 Vyš. Provedeno nativně v T1,T2 sag a tr řezech. SCINTIGRAFICKÉ VYŠETŘENÍ KOSTÍ Lehce vyšší aktivita v oblasti sternoklav.skloubení,více vlevo vyznečené spondylarhrotické změny páteře ,lehce vyšší aktivita v TH8,v pravém okraji L4,5,gonarthroza oboustranně,arthrotickézměny v levém nártu ,ostatní části skeletu v mezích normy. Děkuji za Váš čas a za odpověd Marková

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud má maminka takovéto bolesti,obratte se na najbližší ambulanci pro léčbu bolesti, vezměte s sebou všechny výsedky vyšetření a dostane se mamince odborné léčby. Ambulanci ve vašem okolí si vyhledejte na tomto odkaze: http://www.linkaprotibolesti.cz/index.php?id=0500 . Na magnetické resonanci je nález opravdu pouze mírnější a rozhodně to na žádnou operaci není. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: