Bolesti zad

Prosím o posouzení zda uvedený nález z rentgenu páteře může způsobovat opakující se ba až trvalé bolesti páteře v oblasti beder a krční páteře s bolestí hlavy. Případně co pro zlepšení stavu dělat. V zaměstnání především sedím u PC a zvažuji i pořízení dražší zdravotní židle, ale nevím zda se tato investice opravdu vyplatí? Popis z rengenového snímku: Zcela napřímená krční lordóza až naznačeně kyfotické postavení C páteře s vrcholem na C4. Mírné snížení MO porostor C4/5 a C6/7. Incip. Drobný ventrální pondylofyt při dolním okraji C4. Hrubší strukturální odchylky skeletu neprokazuji. Naznačená pravostranná skolioza Th/L přechodu, napřímená bederní lordóza. Mírné snížení MO prostor v seg. L4-S1, strukturální odchylky skeletu neprokazuji. Přadem děkuji za vyjádření.

Odpověď odborníka:

I když rtg nález není všechno a léčíme pacienta a ne rtg snímek je třeba tíci, že váš rtg nález není nijak zlý. Svědčí ale opravdu o stavu, který možno vidět v souvislosti s vaším předkloněným sezení, patrně u PC. Je třeba urychleně, dokud jste mladá a stav se dá upravit si zajít na rehabilitační pracoviště, nechat zde provést t. zv. kiinesiologický rozbor a především se instruovat o potřebných pohybových aktivitách, které mohou hodně napravit.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: