Bolesti zad

Dobrý den paní doktorko,chtěla bych se s Vámi poradit o mém dlouhodobém problému. Mám velmi časté bolesti zad v oblasti středních žeber a v mesogastriu a bolesti v dolní polovině zad. Díky bolestem do břicha jsem podstoupila vyšetření u gastroenterologa,kde při utz mi našli žlučníkový kámen a to v krčku,jinak vše ostatní(slinivka,ledviny,játra otučnělá,slezina atd.) v pořádku.Při fibroskopii mi našli gastritidu aktivní jinak nález helicobactera pylori se nepotvrdil(vyšetření provedeno 5/2011) a beru Helicid 20 1-0-1. Dále mi dělali v únoru mi dělali rtg plic a nález byl věku přiměřený. Dále mi dělali rtg páteře komplet a dle rehabilitační lékařky nález žádný,jen mnohočetné bloky. Nechala jsem si udělat i kompletní gyn. vyšetření s odběry z děl. čípku a také vše v pořádku. Našla jsem si mimo jiné bulku v levém prsu podstoupila jsem utz a také vše v pořádku. Odběry krve mi dělali několikrát a prý vždy vše v pořádku. Nakonec jsem navštívila neurologa a zpráva je Obj: Pacientka je střední postavy,je hyperalimentovaná,nemá dyskinézy,nemá dystonie.Není dušná,není cyanotická.Na hlavě je nález zcela nrm meningy jsou volné,na HK tonus spr.,rr nižší sym py jevy neg taxe je spr.,+ tinel na volárních zápěstích,alev test +,končetiny izotermické,funkce tenarlů a hypotenarů je norm,rr břišní bilat 0 na DK tonus spr.,rr bilat 0,py jevy neg taxe je spr..Lessegue neg,kulatá záda,předsunuté držení hlavy,C a LS hyperlordoza,Th hyperkyfoza,spasmy v šíj. sv.,v horních fix lopatek,v romboidech,šponují krajní rotace v záklonu hlavy víc doleva,omezené jsou uklony,palpační boleestivost na trnu Th 6-8 zejména Th7 a para vertebrálně,palpační bolestivost v oblasti SI kloubů,stoje a chůze spr. Názor lékaře na problematiku: vycházím z faktu,že nejde o projekční myoskeletální nebo nocicepční bolest při nějaké orgánové dysfunkci v oblasti hrudníku nebo břicha. Jde o problematiku torakoabdominální formy polyneuropatie doplněnou i o myoskeletální blokační poruchu v oblasti středních žeber.Pacientka má vadné držení páteře,zřetězené myoskelet. poruchy apod. Neuropatický nález je evidentní. Příčina polyneuropatie není neurologická,ale zejména interní. Proveden obstřik a poslána na EMG vyšetření. Jinak je třeba zhodnotit hlavně interní problematiku a to hlavně problematiku metabolické poruchy nebo endokrinopatie. Tímto vás žádám paní doktorko o názor na moje zdrav. potíže,protože se neustále obávám toho jestli nemám nějaký druh rakoviny a ty obavy jsou veliké. Mimo to nutně podotknout,že se léčím u kardiologa 3x provedena radiofrekvenční ablace srdce prokázaná typická tachykardie a flutter síní. Potřetí se nezdařilo arytmii zachytit. Beru Concor 10 1/2-0-1/2.Dále kvůli potížím v osobním životě navštěvuji psychiatra a beru Trittico a občas i Neurol 0,25. Je mi 30 let. Děkuji Vám za odpověď s pozdravem Lucka

Odpověď odborníka:

Dobrý den, vaše potíže se při všech dosud diagnostikovaných chorobách potencují a vytitrování účinné skladby léků je složitější a dlouhodobější proces. S ohledem na výsledek neurologického vyšetření by nyní mělo následovat vyšetření hormonů štítné žlázy, její ultrazvuk a následně příp. endokrinologické vyšetření.

MUDr. Miroslava Frčková
MUDr. Miroslava Frčková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: