Bolesti zad

Dobrý večer, předem bych Vám chtěla poděkovat za odpověď na můj dotaz: Mám silné bolesti zad v oblasti bederní. Bolesti mi přechází do nohou a do břicha. Poslední dobou cítím silný tlak a pálení na páteři. Mám slabost v nohách a občas se mi podlomí. Někdy cítím i brnění. A občas se mi stane, že nohy ani jakoby necítím ( jako bych je neměla ). Loni jsem byla na rentgenu. Tam mi zjistili spondylolistézu 5mm. Na CT ani na MR jsem nebyla. Kolegyně mě straší, že budu muset na operaci. Tak se chci zeptat, jestli opravdu budu muset na operaci nebo ne? Přesný nález z rentgenu byl:Chondrosa disku L5/S1. Chondrosa disku L4/5 s drobnou spondylolistézou těla L4 o 5mm. Co nejdřív zkusím u nás vyhledat nějakého ortopeda..Doufám, že neskončím v nemocnici..

Odpověď odborníka:

Samozřejmě jsem snímek neviděl. Takový posun obratle není většinou indikován k operaci, potíže jsou i z jiných částí pateře a vyžadují pečlivé vyšetření a srovnání výsledků. Samotný rtg snímek operaci neurčuje. Pokud jsou potíže větší tak i přes váš mladý věk by bylo užitečné krátkodobé léčení pobytem v nemocnici.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: