Bolesti zad

Dobrý den můžete my prosím přeložit tento nález y ct vyšetření bederní krajiny.Výška a struktura obratl,těl je norm.,páteřní kanál je primárně úzký - jeho sagitální rozměr je kolem 12 mm.V etáži L3-L4 bez výraznější protruse nebo herniace disku,ve výši L4-L5 cirkul.protruse disku do 3 mm.Nejvýraznější protruse kolem 4 - 5 mm je ve výši lehce sníženého prostoru L5-S1,je lehce v kontaktu s odstupy obou kořen.pochev S1. MR C páteře - nativně (T1 SE,PD A T2W TSE myelo).Vyšetření provedeno v rozsahu C1-Th4.Plochá krční lordosá.Norm.výška obratlů.Degenerativní snížení meziobr.prostorů Th1-2,Th2-3,a Th3-4 s levostrannými paramediálními prominencemi disků do páteřního kanálu,nejvíce v etáži Th1-2 v rozsahu 5 mm.Současně jsou na hranách obratlů produktivní osteofytické změny.Dle MR myelografie podminují iprese na levé laterální kontuře durálního vakuV krční etáži bez herniací disků.Mícha je norm.utvářená,s pravidelnými signály,bez ložiskových změn. Mohu s tímto nálezem mít opravdu silné bolesti zad a na koho semám obrátit a jaká je případná léčba.Mám více jak pět let bolesti kolen že nemohu vyjít ani do schodů natož jít se schodů adva roky mám trvalé bolesti leveho stehenního svalu z přední strany.Tyto bolesti jsou už pravidelné a dosti nesnesitelné.Je možné aby tento nález nějak souvisel i s problémy při pohlavním sexu.Děkuji moc a jsem s pozdravem.

Odpověď odborníka:

Užší pateřní kanál, primárně se rozumí patrně již vrozeně. V e výši mezi 4. a 5. obratlem protlačování meziobratlové ploténky do 3 mm.. O něco více viz popis mezi 4. bederním a 1. křížovým obratlem., zde již lehce kontakt s odstupujícími kořeny Tato poslední etáž již vyžaduje pozornost, ale stav by se měl konservativní léčbou, medikace, krátkodobý klid a rehabilitace zlepšit.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
poradna | Od: Marie | 2.6.2014 09:17
Dobrý den,prosím o konzultaci závěru vyš.MR L páteře.Stp po fraktuře horní ktycí plotny těla L3,nelze vyloučit pat.zlome.vzhledem k sycení tkání i prevertebrálně vpravo v úrovni těla L3 a sycení spongozy i v oblasti pediklů.Pateřní kanál je v zobrazeném úseku kraniční šíře, do 13mm.Cirkulární protruze disku 4mm, v kontaktu s ventrální konturou durálního vaku,odstupy kořenů L5 oboustranně.
K úrazu došlo v polovině února,MR byla teprve po měsíci,l0 dnů hsopitalizacš na neurol. odd, zatím péče neurologa, který říká, že bolesti typu "sekání" od páteře do boku je ortopedickou záležitosti. Tyto potíže mám vždy i při lehkém záklonu těla ve stoje i v sedě. Prosím o vyjádření zda-li tyto potíže ,které jsou vázané na pohyb patří do té či oné ambulance.
reagovat
 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Máte vysoký cholesterol? Nová léčba je na obzoru!
Články: Máte vysoký cholesterol? Nová léčba je na obzoru!
Pro léčbu vysoké hladiny...
Kdy začít s léčbou růstovým hormonem
Články: Kdy začít s léčbou růstovým hormonem
Když dnes na ulici vidíme...
Trombóza a embolie
Články: Trombóza a embolie
Hluboká žilní trombóza a...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Kouření a rakovina plic? Jasně, ale trpí i močový měchýř
Rakovina prostaty: nenápadný zabiják českých mužů
Články: Rakovina prostaty: nenápadný zabiják českých mužů
Rakovina prostaty, plic a...
Salmonelóza
Články: Salmonelóza
Salmonelóza je infekční...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Endokrinologické vyšetření
Články: Endokrinologické vyšetření
Endokrinologické vyšetření...
Rakovina žaludku – i zde je cílená léčba užitečná
Články: Rakovina žaludku – i zde je cílená léčba užitečná
Přestože se výskyt rakoviny...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: