Bolesti zad

Dobry den pane doktore,mam jiz 7let potize se zady po urazu kostrce ,nyni je stav zhorsen o bolesti vystrelujici do noh obcas necitlivost noh a dlani,bolesti v bederni patere se promitaji tez do brisni dutiny ,Po scanu bricha bylo vylouceno onemocneni organu, prosim o prelozeni do laicke reci report z magneticke rezonce a o zpusob nasledujici lecby dekuji lUCIE...REPORT;MRI vyloučeno myelopatie / radikulopatie, hlášení minimální degenerativní změny v dolní krční páteře bez známek významné páteřního kanálu nebo nervových kořenů copromise.The thoratic páteře zdání unremarkable.Within dolní bederní páteře je brzy degenerativní onemocnění disku na L4 / L5 A L5/S1 s malou slzou v zadní mezikruží o L4/L5 disc.There je přidruženou malé zadní disk boule, která nezpůsobuje žádné páteřního kanálu nebo nervového kořene kompromis.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, popis MRI je po akci Vašeho elektronického překladačne poněkud nesrozumitelný, pravděpodobně jsou zde popisovány velmi mírné degenerativní změny krční páteře a bulging (vyboulení) ploténky L4-5, bez zúžení páteřního kanálu. Tento nález zcela jistě není následkem úrazu kostrče, jedná se o normální nález po 30. roce věku. Může eventuelně způsobovat vystřelování bolestí do horních a dolních končetin, léčba při tomto nálezu je jednoznačně konzervativní- pravidelná RHB. S výhodou by bylo i neurologické a psychologické vyšetření, neboť se Vaše obtíže jeví jako poměrně výrazné v kontrastu k nevýraznému nálezu na MRI.

MUDr. Jiří Šrámek
MUDr. Jiří Šrámek

Specializace: Chirurgie páteře
Pracoviště: ProSpine, Německo

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: