Bolesti zad

Dobrý den již 10 let trpím bolestmi zad. Měla jsem několik vyšetření,zpočátku mi nezjistili nic po letech mi řekli že mám níže položenou ploténku a teď i výrůstky na páteři. V noci se budím bolestí když se otáčím a ráno se nemůžu ani obléknout. Prášky nezabírají ani rehabilitace. Od listopadu 2013 už nemám ani menstruaci. už nevím jak s tím žít. Můžete mi nějak poradit? Děkuji

Odpověď odborníka:

Běžná rehabilitace a tabletky jsou dobrou pomocí v období bolestivém, případně na začátku léčby, na uvolnění svalového napětí a umožnění aktivní fyzioterapeutické léčby. Aktivní fyzioterapeutická léčba je příčinnou, po jejím započetí je ale třeba současně cíleně cvičit, dle zácviku, svalové reakce, které jsou vždy přítomny nedovolí, aby zlepšení travlo dlouhodobě. Rozbor ergonomických podmínek v práci i mimo ni by měl být samozřejmostí. Dojde li díky léčbě k zlepšení, je třeba pracovat na všech faktorech, které svalově funkční dysbalanci zhoršují. Návštěva gynekologa by však měla být také, svalová reakce malé pánve sice může a často tak činí, způsobit i chybění menses. Současně však může být přítomen jí jiný problém . Kvalitní fyzioterqpeutická léčba s vaší akitivní spoluprací může situaci nejen zlepšit, ale také stabilizovat. Nelze jen po loetech kostatovat, že opravdu vinou absence této správné léčby můžeme na rtg vidět odpovídající zhoršení. Toto zhoršení nesmíme dovolit!

MUDr. Jiří Marek
MUDr. Jiří Marek

Specializace: Fyzioterapie
Pracoviště: Soukromá ambulance Praha, Brno - Klinika Naprapathy

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: