Bolesti zad a motání hlavy

dobrý den poslední 14 dní se mi dost často motá hlava,tento problém mám již delší dobu,ale vracel se tak párkrát za rok teď je to bohužel častější a dost nepříjemné.Střídají se my stavy bolest hrudní a krční páteře a když to přejde tak se mi začne motat hlava většinou když dlouho sedím nebo chodím pokud to tak nějak střídám a měním polohy těla tak to není tak hrozné dříve my pomáhalo lehnout si na břicho dnes už tolik ne u praktické jsem kdysi byl se stejnými potížemi krev a ekg v pohodě pak jsem chodil na masáže tak to trochu odežnělo ale né úplně myslíte že by pomohla rehabka a masáže nebo je to na operaci dnes mám obtíže deně

Odpověď odborníka:

"Rehabka a masáže" pomohou vždy, ve Vaší situaci však nemusí dostatečně. Je třeba si uvědomit, že je to zklidňující léčba, neřeší problém od příčiny, pouze uvolňuje napětí ve svalech. Pokud není problém pokročilý, tak se zmírní a je pár měsíců či let relativní klid. To však neznamená, že je to v pořádku. Postupně se zhoršuje fixace svalové dysbalance a poruchy statiky těla- pánve. Může dojít i k morfologickým změnám kloubů na páteři, zmenšení meziobratlových prostorů či dokonce až k výhřezu, často nepozorovaně.Bez příznaku. Proto je třeba léčit pomocí aktivní fyzioterapie. Fyzioterapeut, ve Vašem případě ALE pracující pod dohledem lékaře, ideálně by bylo léčit se přímo u lékaře, který takto léčí. Po zlepšení funkčního stavu páteře, které musí být důsledné, ne jen zlepšující! bude třeba cvičit, aby svalové změny byly opět srovnány. Současně určitě i při zleošení funkčního stavu změnit i svéí návyky stran ergonimie práce a mimo práci. Samozřejmě, pokud budete vážit cestu do Brna, mohu Vám pomoci i vysvětlit konkrétně. Je však nutné objednání. Bez přesné znalosti klinického vyšetření v této chvíli nemohu napsat, že by nebyla třeba operační pomoc. Ve Vašem případě však nemohu vyloučit případný mikroneurochirurgický zákrok, zřejmě není situace nazrálá k větší operaci. To bych Vás však musel vidět. Příznaky jsou více ve směru k funkčním poruchám, byť již relativně chronickým, ...

MUDr. Jiří Marek
MUDr. Jiří Marek

Specializace: Fyzioterapie
Pracoviště: Soukromá ambulance Praha, Brno - Klinika Naprapathy

 
Líbí se vám odpověď?
+6 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: