Bolesti zad a zkácení hemstringů

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat na správnost léčby, kterou nyní absolvuji. Můj problém začal už před rokem bolestí na levé noze v podkolení jamce, ortoped zjistil přetížení hemstringů. Chodila jsem na rehabilitaci, která mi pomohla pouze krátkodobě. Na rentgenu kolene se neobjevil žádný problém, proto mě ortoped odeslal k rehabilitační lékařce. Stanovila mi diagnózu M5456 a ost. dg. M5339. Sdělila mi, že mám špatné držení těla, špatné brániční dýchání, špatně postavenou pánev a ploténky. Absolvovala jsem další rehabilitaci. Paní lékařce jsem sdělila, že mi to vůbec nepomohlo. Napsala mi rehabilitaci další, jen jí obměnila. Moje potíže nechce jinak řešit. Rehabilitační sestry mi sdělily, že při masáži cítí změny v oblasti bederní páteře a při tlaku na určitý obratel cítím silnou bolest. Rehabilitační lékařka sdělila, že to mám od špatného držení těla. Chtěla bych znát názor, zda postup rehabilitační lékařky je správný? Rehabilitační sestry si myslí, že mám "skříplý nerv" a od toho mi vystřeluje bolest do levé nohy, kde se mi zkracují hemstringy. Sdělily, že by bylo dobré mít rentgen zad, aby se zjistilo více. Děkuji za Váš názor Kubíčková V.

Odpověď odborníka:

RTG by byl pro objasnění příčiny velkým přínosem. Rehabilatace je velmi vhodná léčebná metoda, která pomáhá až s určitým odstupem. Myslím, že můžete lékařům důvěřovat a zkusit ještě trpělivost.

MUDr. Sylvie Richterová
MUDr. Sylvie Richterová

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: