Bolesti zad, kloubů

Pane doktore, ptám se skrz manžela (36let), který několik měsíců trpí bolestmi zad, krční páteře, Bolest mu vystřeluje z kyčle až do paty a přetrvává. byl u něho diag.Tenisový loket, jehož léčba Roboxem nebyla nijak účinná. Také z krevního rozboru vyšel výsledek, ža přechodil Boreliozu. Manžel již navštívil na Poliklince ortopiedickou a neurologickou ordinaci, ale myslíme si, že vyšetření jednotlivých lékařů nebyla podrobná. nikdo mu nebyl schopen určit diagnozu, popř. možnost léčby. také bych chtěla poukázat na fakt, že z jeho strany se v rodině vyskytla roztr.skleréza. můj dotaz tedy směřuje k radě, kde by se manžel mohl nechat odborně a hlavně celkově vyšetřit, pořp. jaká k tomu potřebuje doporučení. (pozn., obvodní lékařka je jedna z nejhorších co známe). děkuji za radu

Odpověď odborníka:

1) Pokud se v krvi zjistila zvýšená hladina protilátek, doporučuji celkové přeléčení antibiotiky. 2) Co se týče vystřelujících bolestí, tak nejpravděpodobnější příčinou je "skřípnutí" nervů v oblasti křížokyčelního skloubení, ev. i bederní části páteře. nejúčinnější léčba je dlouhodobá pravidelná rehabilitace, při které fyzioterapeut jemně uvolňuje příslušné klouby a stažené svaly a následně vám doporučí konkrétní cviky na posílení a zpevnění svalů v příslušné oblasti. Určitě nestačí několik sezení, rehabilitace by měly probíhat dlouhodobě (třeba 1x zas 14 dní), i třeba za cenu vlastní úhrady. 3) Pokud máte strach z roztroušené sklerosy, obraťte se na jiného lékaře, v dnešní době si můžete lékaře vybrat. Někteří specialisti ani nevyžadují doporučení, musíte se zeptat.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: