Bolesti zad - nález na mr

Dobrý den, od května loňského roku jsem měl velké problémy s trávením, pocity nerovnováhy a "odpojení" dolní poloviny zad a bolesti zad. V nemocnici po zhubnutí na 76 z 82 kg při 176 výšky zlepšení /pravidelně celoživotně amatersky sportuji fotbal,tenis,kolo,chůze,plavání / ,sono,kolono,krev negativní. Po nápravě cvičitelem Dornovy metody velké zlepšení ale nyní při navratu na 82 kg zhoršení. Vyšetření na MR ukázalo příčinu. Dotaz je, zda lze tento stav nějak vylepšit neboť názor neurologa je, že s tím nelze nic dělat ale není to akutní a vzhledem k dobrému zdr. stavu zbytku těla jde prý o genet. příčinu,praktický lékař mě trochu strašil Tarlovovou cystou /operace/ a cvičitel Dornovy metody říká,že to napraví.Prosím o Váš odborný názor zda lze stav nějak vylepšit nebo to směřuje k operaci a zda má smysl užívání Proenzi 3 a pod.Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, tarlovova cysta ani další nálezy nejsou důvodem k operaci, nebojte se. U této diagnosy, kterou máte, bych viděla smysl užívání potravních doplňků jako sporný, ale pokud vám není líto peněz, nic vám zakázat nikdo nemůže. Rozhodně neublíži. Radila bych vám, kontaktovat dobrého rehabilitačního pracovníka a probrat s ním vhodné cviky pro vaši diagnosu, abyste mohl cvičit pravidelně i doma - cíleně na hluboké zádové svalstvo, které se jinak než speciálními cviky neposílí. Dornovu metodu používejte doplnkově a nejlépe ve spolupráci s lékaři, chce to určitě vysokou erudici terapeuta Dornovy metody, není to totiž lékařská technika. Také můžete zkusit požádat neurologa o lázeńskou léčbu, bývá ůčinná proti bolestem i dlouhodobě. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: