Bolesti zad,necitlivost levé nohy

Dobrý den,chtěla bych se zeptat na výsledky z magnetické rezonance.Zde je závěr-Ve srovnání se snímky z min.vyš.z 7.2.2010 je mírná progrese foraminální herniace ploténky L4/5 l.sin.Jinak neprokazujeme dalších čerstvých patol.změn.Levostranná foraminální herniace disku L4/L5 cca 4-5mm s těsným vztahem až tlakem na kořen L4 l.sin.Ostatní MR obraz bez dalších patol.změn.bolesti mám nejvíce v kříži a stříli to do levé nohy,kde mám pocit těžké nohy.Paní doktorka doporučila sérii infusí,na které čekám.Chtěla bych jen znát názor ještě někoho jiného.Nevím co mám od těch infusí očekávat,jestli mi pomůžou a bude to lepší.A jak jinak se léčit,jestli je to na operaci nebo konzervativní léčba.Děkuji moc za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, výhřez ploténky může způsobovat bolest po vnitřní straně do levé dolní končetiny. Infuse by mohly být efektivní, chce to ale i nějaký čas a hlavně soustavné cvičení. Zda je to na operaci, či ne, závisí především na klinickém stavu, ne na výsledku magnetické rezonance. Obecně je lépe, pokud se to podaří zvládnout bez operace. Po operaci totiž často potíže bývají, úleva není 100% podobně jako po oepraci třeba slepého střeva. M. Hlavačková

MUDr. Magdaléna Hlavačková
MUDr. Magdaléna Hlavačková

Specializace: Neurologie
Pracoviště: neurologická ambulance Uherský Brod

 
Líbí se vám odpověď?
+5 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: