Bolesti zad v těhotenství

Dobrý den. Jsem ve 14. týdnu těhotenství a mám bolesti v oblasti SI skloubení - v bederní páteři, které vastřelují do pravé nohy. Problémy se zády jsem měla už před těhotenstvím, mám ochablé zádové svaly a vůbec jsem trochu doprava nakřivo popéči oprvního ,dnes tříletého syna. občas jsem musela na opich mesocainem, nebo jsem bral diclofenac. Co mohu udělat teď, abych nezůstala v předklonu? Od gynekoložky mám povolený paralen a náplast flector. Mám spíše polehávat, nebo naopak dělat nějaký tozvolňovací cvik na ty svaly kolem bederní páteře? Vím, žeje to tím, že se málo pohybuji, jsem doma s malým a nechceme chytit chřipku, tak moc nevycházíme a pak také psychikou. Jsem sedmdesátý ročník, už mám za sebou nevydařená těhoteství a čeká mě odběr plodové vody, takže jsem dost úzkostná... Děkuji za radu. vím, že medikamenty to řešit nejde, ale nějakou první pomoc... Snažím se držet záda v suchém teple a moc se neohýbat... Děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, zkuste použít náplast Flector, který máte i dovolený od Vaší gynekoložky, držte dál záda v teple a nezvedejte nic těžkého (a když už by nebylo vyhnutí, tak se k tomu nepředklánějte, ale dřepněte si). Vzhledem k vystřelující bolesti (dráždění nervů..) a tomu, že s pokračujícím těhotenstvím budou nároky na páteř růst, je vhodné navštívit praktického lékaře, který podrobněji vyšetří Váš stav a také určí, zda by mohla pomoci manipulační či jiná léčba, a případně Vás svěří neurologovi či ortopedovi či RHB. Výhledově by bylo vhodné začít cvičit - existuje i tělocvik pro těhotné (gravidjoga, pilates pro těhotné apod.).

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x