Bolesti zad vystrelujici do dk

Dobry den,pane doktore.Je mi 47 let a mam letite problemy s pateri. Z pocatku jsem brala leky na bolest brufen atd. a obcas absolvovala rehabilitace.Asi pred 3mi roky se bolesti zacaly zhorsovat.Bolest zacina v dolni casti patere a vyzaruje pres stehna,kolena,lytka az do chodidel a prstu.Vice Pkd.V nohach me neustale brni,jsou unavene,tezke.Delsi stani mi dela znacne problemy.MR prokazala:V dolnim useku L patere ventrodolzalni rozmer duralniho vaku se pohybuje mezi 8-10 mm.Akcentace techto zmen na etazi L4/5,kde patrno tlak na duralni vak i laterolaterne hrubymi osteofytickymy lemy pri okrajich kloubnich ploch.Dale EMG:Obraz leze n.peroneus dx,postizeno je motoricke vedeni proximalne.Nalez odpovida korenovemu postizeni L5 v pravo.Ma neurolozka i prakticka lekarka napsaly doporuceni k operacnimu reseni,bez vysledne.Pritom se bolesti zhorsuji a mam i neustaly tlak v pobrisku a nuceni na toaletu.Je sice pravda,ze v bolestech,ale chodim.Prosim,poradte,co dal,kdyz konzervativni postupy nevedou k uleve.Je nejaka pomoc nebo budou cekat az mi bude 60let nebo prestanu chodit?Jiz jsem z cele situace unavena.Budu moc rada,kdyz mi odpovite.Dekuji.Jana.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, nerozumím tomu. Vaše neuroložka i praktická lékařka doporučují operační výkon, proč píšete bezvýsledně? Neurochirurg s postupem nesouhlasil? Jaký byl jeho závěr? Navíc konzultovat neurochirurgy můžete na 15 místech v ČR! Není třeba pasivně čekat. Neuvádíte ale, jak reagují Vaše bolesti například na fyzioterapii. Určitě se zkuste obrátit na některé neurochirurgické pracoviště, vezměte s sebou kompletní dokumentaci včetně obrazových vyšetření a věřím tomu, že se doberete rozumného závěru a plánu léčení.

MUDr. David Bludovský
MUDr. David Bludovský

Specializace: Neurochirurgie

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Podezření na kýlu? Poraďte se on-line!
Články: Podezření na kýlu? Poraďte se on-line!
Kýly patří k nejčastějším...
Zánět spojivek
Články: Zánět spojivek
Konjunktivitida, zánět...
Vyrážka, povlak a pupínky v ústech? Mykóza signalizuje slabou imunitu!
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
I mráz může poranit kůži
Články: I mráz může poranit kůži
Mráz dokáže kromě krásných...
Poruchy spánku
Články: Poruchy spánku
Mnoho z nás občas trpí...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x