Bolesti zad- zmenšení prsou

Dobrý den. Od porodu mého druhého syna mám velké bolesti zad. Měřím 175cm a mám velká prsa. 85L (což jsou 12ky) Několikrát jsem se zablokovala a to tak, že jsem se nemohla hnout a i se mi špatně dýchalo. Byli mi ortopedickou doktorkou aplikovány plynové injekce, RHB, aulin a dimexol. Ovšem blokády se opakují. Jak ortopedická lékařka, tak i dnes neurolog mi jednoznačně doporučují zmenšení poprsí, které by prý kvůli zdravotním potížím mělo být hrazené pojišťovnou. Mohu se prosím zeptat, jaký názor na to máte vy? Neurolog mi dnes do zprávy napsal toto. Moc bych vás chtěla poprosit o nějaký překlad, jak na tom ta má páteř doopravdy je. Jsou to samé odborné výrazy. Obj: hypertrofické trapezy, plochá kyfoza hrudní, vybočení doprava, do extenze lze rozvinout, Laségue bilat volný, Thomayer volný, perif. výpad není. Závěr: Recidivující thorakoalgie, není známka kořenové lese, jsou výrazné projevy statickodynamické insuf páteře. stav je indikován ke konzervativní léčbě. Je vhodné konzultovat pl. chirurga ke zmenšení prsou Cephalea, vertebrogenní?? Moc děkuji

Odpověď odborníka:

Větší prsa skutečně mohou působit potíže s pateří, jednostranně přetěžují hrudní pateř, což vede do ohnutí hrudní pateře dopředu a tím se celá postura mění a objevují se potíže i v dolní částoi, bederní pateři. Cvičení k posílení mezilopatkového svalstva vede ke zlepšení jen částečně. Z diagnozy je uvedeno, že se jedná o opakovanou bolest hrudní pateře, nejsou postiženy výstupy mišních nervů,, nedostatečnost při postavení pateře, S chirurgem se domluvte a stav mu dejte posoudit.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Koloskopie
Články: Koloskopie
Koloskopie nebo také...
Hypofunkce štítné žlázy
Články: Hypofunkce štítné žlázy
Hypofunkce štítné žlázy...
Plané neštovice: hrozba pro některé dospělé a těhotné
Články: Plané neštovice: hrozba pro některé dospělé a těhotné
Plané neštovice jsou běžným...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: