Bolesti žaludku

Dobrý den, už 14 dní mě bolí žaludek, nejvíce po ránu, mám kyselo v ústech a pocity hladu. Začalo to po návštěvě FastFoodu a zatím se to nelepší. Před 4měsíci jsem měla vyšetření sondou, které prokázalo překyselení. Chtěla bych se zeptat, jestli si myslíte, že je vyšetření nutné opakovat a jestli mi na daný problém může pomoci Helicid. Před 2měsíci jsem byla v Egyptě, kde jsem prodělala tzv. Faraonovu pomstu, ale po ní jsem už žádné problémy neměla - i tady hledám souvislost. Moc Vám děkuji za odpověď. Dana Š.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Dano! Podle popisu bych se přikláněl za "něžnější" léčbu než je opakovaná GFS a léky typu Helicidu (tzv. inhibitory protonové pumpy). Být Vámi, dbám na pravidelný příjem stravy, vč svačin. Nepřejídat se. Po jídle dodržujte klid, odbourejte stres v čase jídla. Pěstujte si střevní mikrofloru - zakysané (živé!) mléčné výrobky, nejlépe bílé, dostatek vlákniny (celozrnné pečivo a těstoviny, ovovce, zelenina, můžete i doplňky stravy), dostatek tekutin... Můžete jíst po několik týdnů i probiotika z lékárny. Případně doporučuji konsultaci s lékařem celostní (holistické) medicíny.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Zánět žil
Články: Zánět žil
Co bychom měli vědět o...
Jak si poradit se zánětem močových cest pomocí homeopatik
Články: Jak si poradit se zánětem močových cest pomocí homeopatik
Pálení a řezání v podbřišku...
Sestavte si správný jídelníček – napoví vám potravinová pyramida
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Léky na alergie jsou bezpečné i v těhotenství
Články: Léky na alergie jsou bezpečné i v těhotenství
V dnešní době je zhruba 20...
Mléčný a trvalý chrup
Články: Mléčný a trvalý chrup
Lidé mají zuby dětské...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: