Bolesti žaludku

Dobrý den. Před sedmi lety mi byl po endoskopickém vyšetření nalezen bacil helicobakter pylori. Léčba trojkombinací antibiotik musela být přerušena z důvodu neustálého zvracení. Nyní asi měsíc mám bolesti žaludku a to v noci na lačno, ale také po jídle. Chtěla jsem se zeptat zda tyto bolesti může vyvolávat tento již zmiňovaný bacil? A zda existuje něco jiného na jeho vyhubení. Zdá se mi zbytečné absolvovat znovu to vyšetření a pak se následně trápit s tou léčbou, kterou opravdu můj žaludek nesnese. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Anno! Je téměř jisté, že za Vaše potíže může onen bacil. Je prokázáno, že je velmi častý. Ne vždy vede k obtížím, ale nakažení jedinci mají mnohem častěji žaludeční vředy a jiné obtíže. Je léčitelný trojkombinací antibiotik, ale lze kombinovat různá antibiotika. Myslím, že by stálo za to zkusit jinou kombinaci.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: