Bolesti žaludku

  • Dotaz od: Magdaléna
  • Publikováno: 11.10.2016
  • uLékaře.cz

Mám asi 14 dní bolesti žaludku, občas cítím tlak v žaludku . Je to po jídle i před jídlem. Byla jsem u obvodačky a ta mi břicho prohlídla a řekla, že je měkké a klidné, ale mé bolesti přetrváváji. Před 4 lety jsem měla dvakrát udělané gastro vyšetření kvůli tomu samému problému. Jsem velký stresař. Snažím se jíst zdravě, ale mám malé dítě tak se stane, že půl dne nejím a pak se najím více. Není to tak často, ale stává se mi to. Mám i kamínek na žlučníku. Myslíte, že mám mít obavy z rakoviny žaludku a trvat na gastro vyšetření ?? Nechci, aby mě má lékařka měla za blázna a hypochondra. Moc děkuji

Odpověď odborníka:

Magdo, rozhodně Vaší praktické lékařce neraďte, co má dělat!
Paní doktorka Váš vyšetřila a rozhodla, že zatím není potřeba vyšetření na gastroenterologii opakovat. Jak sama píšete, jste velký stresař, tyto obtíže máte již několik let a nepravidelně se stravujete.
Tam bych asi začal - pravidelně jíst, pravidelně pít a dostatečně spát. S hlídáním a pravidelným režimem by Vám měl pomoci partner a podporovat Vás v tom. Z rakoviny žaludku byste ve vašem věku mít neměla.

MUDr. Vít Křehnáč
MUDr. Vít Křehnáč

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: JACH-TA s.r.o., Řež

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x