Bolesti zápěstí

Pane doktore, dovoluji si poprosit o radu. Začátkem března tohoto roku jsem si poškodil zápěstí levé ruky neopatrnou násilnou manipulací s těžkým kufrem. Bezprostředně poté ostrá bolest, která pozvolna odeznívala, ale od té doby neměnné trvá bolest v zápěstí na malíkové straně, hlavně při dorsální flexi, nemohu se o dlaň opřít, ani zespodu uchopit a udržet předmět. Bolest je poslední dobou i v noci a v klidu. Shrnuto, obávám se, že se jednalo o entezitidu, kterou jsem zanedbal (jsem hudebník a musel jsem tou dobou dost hrát), která přešla do chronicity - entezopatie, či nějaké tendinozy. Zajímá mne, zda není na léčbu už pozdě a zda se s tím ještě něco dá dělat. Odjíždím nyní na dovolenou (4 týdny v srpnu) a mám lepší možnost nasadit klidový režim a ortezu, pokud by to ještě pomohlo. Budu vděčný za Váš názor. Předem moc děkuji, s pozdravem

Odpověď odborníka:

Pane magistře, pravděpodobně se bude skutečně jednat o přetížení šlach, pokud nyní nasadíte režim, jistě není na léčbu pozdě. Určitě maximálně šetřit, chladit, ortéza, lokálně protizánětlivou mast. Obtíže by měly ustoupit. Přeji brzké uzdravení a pěkný den.

MUDr. Nela Šrámková
MUDr. Nela Šrámková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře, Praha 8

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Zánět slepého střeva
Články: Zánět slepého střeva
Zánět slepého střeva vzniká...
Krevní tlak pod kontrolou: 1. část
Články: Krevní tlak pod kontrolou: 1. část
Hypertenze (vysoký krevní...
Zbavte se modřiny snadno a rychle
Články: Zbavte se modřiny snadno a rychle
K modřině lze přijít dnes a...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: