Bolestivá_varlata

Dobrý den. Bolí mě opakovaně delší dobu varlata. Byl jsem u urologa i na venerologii. Venerolog mě kompletně nabral a nic nenašel. Urolog nevědíc výsledky nařídil přeléčit ATB. Ještě před přeléčením bolesti samovolně ustoupily. ATB jsem přesto bral a nyní již po léčbě mám opět bolesti. K bolestem se přidalo večerní svědění konečníku. Koupil jsem si Vermophyt, konzumoval česnek a dodržoval řádně hygienykcé návyky. Po třech dnech "léčby" svědění konečníku ustoupilo. Bolesti varlat mám ale stále. Je možné že za bolestmi varlat jsou roupy? Dočetl jsem se, že roupy přežívají i v ženském p. orgánu. Domnívám se, že v takových případech "pročištění" střev léky a česnekem nepomáhá. Už nevím jak dál. PL důrazně doporučil již bez výsledků čehokoli nebrat ATb, urolog napálí okamžitě ATB (které ve finále nepomohou). Díky za odpověď, Jan 30 let

Odpověď odborníka:

Dobrý den, i v případě neinfekčního zánětu nadvarlat je vhodné přeléčení antibiotiky, pokud jsou přítomny odpovídající klinické známky. Roupy to nebudou. S onemocněním konečníku by to však souvislost mohlo mít. Takže potřebujete urologické vyšetření i s ultrazvukem varlat a dále proktologické vyšetření. Noste těsné spodní prádlo, ale volné kalhoty. Snažte se varlata neutlačovat např. dlouhým sezením atd...

MUDr. Jan Vašinka
MUDr. Jan Vašinka

Specializace: Urologie

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: