Bolestivé píchnutí v kyčelním koubu a následné podlomení nohy

dobrý den,již delší dobu,ale v různých frekvencích mě najdnou bolestivě píchne v kyčli,(třeba při chůzi) a noha se mi následně podlomí,jakoby nelže,neudrží váhu těla.Jsem štíhlá.Je mi 47.let,obtíže jsem úplně poprvé zaznamenala před 10-ti lety,ale jak přišly,tak odešly,nasadila jsem Gel active na klouby a byl na dlouho klid.Poslední měsíc mám tato selhání několikrát za den a kolikrát už se na tu nohu nemůžu postavit.Před třemi lety mi chirurg po shlédnutí RTG snímku řekl,žetam žádná anomálie není a je to počínající artroza,tím to skončilo.projevuje se takto artroza nebo jsou tyto příznaky typické pro jiné onemocnění kloubu??Jak to léčit?Moc děkuji za odpověď.Jana

Odpověď odborníka:

Jedná se o známky ohlašující se artrozy, kdy drobná změna může způsobt silnou nenadálou bolestivost v kloubu, v tomto případě v kloubu kýčelním Rtg snímek a vyšetření na ortopedii je na místě. Podle výsledku potom léčba. Stav by se měl při nevelkém nálezu i spontánně zlepšit.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Hormonální antikoncepce: vedlejší účinky, o kterých se nemluví…
Zánět žil
Články: Zánět žil
Zánět žil, flebitida, se...
Proč o zneužívání dětí mlčíme?
Články: Proč o zneužívání dětí mlčíme?
Podle zprávy britské...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Kolik mužů prošlo vaší ložnicí?
Články: Kolik mužů prošlo vaší ložnicí?
Kolik mužů prošlo vaší...
Svědění není jen prázdninová záležitost
Články: Svědění není jen prázdninová záležitost
Znáte ten pocit, když vás...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: