Bolestivé prsní žlázy

Dobrý den, je mi 22 let, již je to 13 měsíců, co jsem vysadila HA, cyklus se mi od té doby zcela nesrovnal. Posledních 6 měsíců je to jakžtakž pravidelné (pauzy mezi menzesy třeba 4-5 týdnů), ale např. v prosinci jsem byla zcela bez menzesu, v lednu první týden, od té doby nic. Vždy mě jako PMS začala bolet prsa, no tentokrát už mě bolí více než týden a na levém prsů mám "nateklé" prsní žlázy (tak bych to popsala, není to žádná bulka, ale taková citlivá "hromádka"). Celou dobu bez pohl. styku, takže těhotenství vylučuji. Mám se obávat nebo je to normální? Testy na hladiny hormonů mi nikdo nezkoumal. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý večer, citlivost prsou patří k běžným projevům PMS, ten se samozřejmě při vysazené antikoncepci ještě zvýrazní. Nicméně menstruace se Vám opožďuje už opravdu dlouho a pokud je bolest prsu na jedné straně výraznější, určitě bych navštívila Vašeho lékaře. V první řadě Vás vyšetří, zjistí příčinu opožděné menstruace a zhodnotí, zda by nebylo vhodné eventuelně doplnit ultrazvukové vyšetření prsou.

MUDr. Renata Kavanová
MUDr. Renata Kavanová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: soukromá praxe My.Gyn, s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: