Bolestivé uzliny pod čelistí po vytrhnutí osmiček

Po vytrhnutí dvou osmiček, na dolní levé i pravé straně, se mi udělaly bouličky na mízních uzlinách, bolestivé. Měla jsem antibiotika, protože osmičky ležely, takže bylo třeba je rozbít.Uzliny mě bolí a pociťuji malátnost, ale horečku nemám. Antibiotika jsem dobrala, ale cítila jsem se úplně v pořádku. Je to zhruba týden po vytrhnutí. Měla bych jít za lékařem, nebo je to běžná reakce? Děkuji předem za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, zvětšené podčelistní mízní uzliny jsou po chirurgické extrakci dolních osmiček běžné a není třeba se znepokojovat. Po zahojení extrakční rány se změnší i uzliny.

MDDr. Ivana Justová
MDDr. Ivana Justová

Specializace: Zubní lékařství
Pracoviště: Zubní ordinace Dr. Justové v Plzni

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Abstinenční příznaky při odvykání kouření
Články: Abstinenční příznaky při odvykání kouření
Kouřením se zvyšuje počet...
Slezina
Články: Slezina
Slezina je orgánem s mnoha...
Já, Ovosan - knížka o vzniku preparátu pomáhajícím při léčbě rakoviny
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
S léky na slunce? Problematická nejsou jen antibiotika
Články: S léky na slunce? Problematická nejsou jen antibiotika
Konečně nastal čas dovolené...
Konec boomu elektronických cigaret?
Články: Konec boomu elektronických cigaret?
E-cigarety se staly v...
Vyšetření prostaty konečníkem? Chvilka, kterou zvládnete
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Jak usnadnit hojení po trhání zubu
Články: Jak usnadnit hojení po trhání zubu
Zubařské křeslo není zrovna...
Varikokéla – mužská příčina neplodnosti
Články: Varikokéla – mužská příčina neplodnosti
Jedná se o rozšíření žil...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: