Bolestivost šlach pod kolenem

Dobrý den, trpím revmatickou artritidou která mi začla v pravém kolením kloubu , užívám MTX jednou týdně ultrazvuk vyloučil cystu a doporučili MR na kterou čekám. Chtěl jsem se zeptat zda je možné rozšíření zánětu z kolene do uponů a šlach pod kolenem nebo zda by to mohlo být i něco neurologického . Nýbž mě začlali bolet zničeho nic. Bolestivost nepřichazí z kolene ale z pod kolene kdy přeskoči přijde ostrá bolest na 2 vteřiny a najednou je to v pořádku do dalšího ohnutí. Předem děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Milý Luďku. Koleno, jako všechny další " součástky" těla je trojrozměrné. Bolest kolena vzadu, vepředu i na jeho okrajích často ke kolenu patří. Může jít též i o bolest úponovou.Diagnostika nezávisí na lékařově odbornosti ale na tom, zda to umí .. či ne:-) ¨Backerovu cystu by měl umět lékař diagnostikovat sám.Netřeba sona a MR. Zkuste navštívit lékaře,který se dokáže spolehnout na své ruce a zkušenost. ¨Může to být i zkušený fyzioterapeut. Přeji Vám brzké vyřešení bolesti. s :-) a pozdravem Petr Jugas

MUDr. Petr Jugas
MUDr. Petr Jugas

Specializace: Neurologie
Pracoviště: Soukromá praxe neurologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: