Bolestivost varlat

Dobrý den, píši za přítele. Zhruba před 3 roky ho při fotbale spoluhráč nakopl mezi nohy a šíleně ho to bolelo, ale nikam si nedošel. Nyní jsem zjistila, že ho varlata neustále pobolívají při větším doteku, jiné problémy jako bolest při močení či při aktu prý nemá.O víkendu se bolest na tolik stupňovala, že si dobrovolně zašel k urologovi. Ten mu odebral moč a krev s tím, že to vypadá na chlamýdie. Já sama problémy nemám. Celé mi to přijde jako hloupost, protože spolu chodíme téměř 4roky a jsme si stoprocentně věrní a do vztahu jsme oba šli bez sexuální zkušenosti. Přečetla jsem si, že chlamýdie se přenášejí i orálním sexem, ale ten můj přítel přede mnou nikomu nedělal a já ho cizímu dělala naposledy před 4,5 roky! Je tedy možné aby šlo o chlamýdie a celou dobu perzistovaly? Nebo existuje i jiný způsob? Někde jsem se dočetla o přenosu z ručníků apodob. tak mě napadlo, zda jsem to nechytila od mé promiskuitní spolubydlící, která příliš nerespektuje nepůjčování osobních věcí. Mám strach kvůli plodnosti jak své, tak svého přítele. Ještě mne napadlo, zda by nemohlo jít o plicní kmen chlamýdií, protože si přítel stěžoval na bolestivost několika kloubů a já mám zhruba měsíc problémy se zahleněním..ale netuším, zda je možné, aby z ch. pneumonie bolela varlata. Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Pokuď se potíže Vašeho přítele vážou na spomínaný úraz, tak je třeba vyloučit v první řadě torzi varlete ( a provést minimálně ultrazvukové vyšetření). Chlamýdie a ureaplazmata jsou poměrně rozšířené v dospělé populaci a mohou opravdu roky přežívat v těle "hostitele" i bezpříznakově. Proto není na škodu je neopomenout.

MUDr. Michaela Bobelová
MUDr. Michaela Bobelová

Specializace: Vnitřní lékařství
Pracoviště: Dialyzační a nefrologické centrum při NsP Havířov

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: