Bolestivý došlap v prstu u nohy

Dobrý den, Již nějakou dobu pociťuji při chůzi bolest v prstu u nohy- prostředníček pravé, pokud ho mám ohýbat- tedy v zásadě pouze při došlapu. Matoucí je, že se bolest objevuje pouze někdy, nezávisle na obuvi, i když jsem bosa, nezávisle na fyzické námaze. Nezávisle na všech mnou pozorovaných faktorech. Když už však bolí, je to velká bolest, naučila jsem se v takových případech chodit více po vnitřní hraně nohy, pak se to dá víceméně ignorovat, ale bojím se, že si časem zkazím chůzi, což by mohlo vést i k horším věcem. Například včera jsem byla na výletě, bolest se objevila hned na začátku, přechodila jsem to, potom asi na desátém kilometru, po půl hodině zase nic až do večera. Dneska vše v klidu, ale už vím, že to nic neznamená. Když bolest přijde, nepomáhá masáž ani odpočinek ani protažení. Jednou jsem se pokusila prst prošlápnout navzdory bolesti, ale byl to vážně špatný nápad. Žádné léky neberu, nikdy jsem neméla s ničím žadné velké obtíže, nadváhu také nemám. Problém je, že ani nevím, jestli je to záležitost pro ortopeda. Předem děkuji za jakoukoli odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Určitě je to záležitost pro ortopeda, je nutné vyšetření a rtg snímek ,který rozhodně o dalším léčebném postupu. Stav se zřejmě sám již nezlepší .

MUDr. Miroslav Skoták
MUDr. Miroslav Skoták

Specializace: Ortopedie
Pracoviště: soukromá ambulantní praxe v Humpolci a Počátkách

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: