Bolestivý nárt

Dobrý den byla mi punktována levá noha pro krevní výron na zevnís taně nohy 0.5ml husté krve. rtg ukázal zlomeninu staršího data špatně hojící. mám dotaz jestli noha když bude 3 týdny v klidu se bude hojit líp než když budu na ni chodit. Řekli mi že je vhodná nechopenka tak ji mít nemusím. Dobře jsem tomu rozuměla. Šokovalo mě to že na chirurgii nepoznali zlomeninu a na ortopedii hned. děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Je třeba znát místo a typ zlomeniny k řádné odpovědi. Obecně se zlomenina záprstních kostí, pokud se o ně jedná, hojí pomalu a imobilizace musí být delší, až 6 týdnů. Pokud je zlomenina staršího data potřebuje ještě přesnější posouzení. Řiďte se rady ortopeda, léčbu znehybnění určitě nezkracovat. Poté rehabilitace.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: