Boleti v podbříšku

Dobrý den, pane doktore, asi poslední 3 týdny se mi stává, že pokud se mi chce jít hodně na "malou, nebo velkou stranu" nebo obojí, mám řezavé bolesti v podbříšku. Po vyprázdnění bolestí odchází. Mám odoperovanou endometriózu III. stupně. Měla jsem zasáhlé i střevo. Sem tam mívám i bolesti přímo na vaječníku. Již 9 měsíců beru Vissane (byl mi nasezen rok po operaci, z důvodů toho že jsem chtěla otěhotnět), takže by endometrióza měla být utlumená. Urologicky i gynekologicky jsem sledována, vše je dle ultrazvuků i cystoskopie v pořádku. na jaře mě čeká IVF. Vissane beru tak dlouho, protože mi zjistili celiakii a musíme počkat do vymizení protilátek, jinak by mohla potrácet nebo bych vůbec neotěhotněla. je možné že to byla část problému, proč jsem po operaci neotěhotněla. Myslíte, že bolesti mohou způsobovat opět nějaké srůsty nebo endometrióza? U lékaře jsem nebyla, neboť jsem tam byla cca před měsícem a vše bylo v pořádku (včetně stěrů). Děkuji za názor.

Odpověď odborníka:

Pokud máte výrazné bolesti v podbřišku a jste léčena pro endometriózu a poslední kontrola byla před měsícem bylo by potřebné ji zopakovat včetně ultrazvuku výhledově by byla vhodná laparoskopie. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Salmonelóza
Články: Salmonelóza
Salmonelóza je infekční...
Alergie na léky
Články: Alergie na léky
Nežádoucí reakce na léky je...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: