Bolset pod hrudním košem

Dobrý den,už třetí noc nemohu spát,kvůli tlaku pod hrudním košem a pocitu jakoby špatně spolknutého sousta.Děje se to pouze jen v leže.Jak si sednu,tak ten tlak zvolna odchází,ae zvolna.Několikrát se musím i projít po domě,ale jakmile si lehnu,bolest je zpátky.Nevím,zda by to nemohl být nějaký nerv nebo od páteře.Děkuji za radu

Odpověď odborníka:

Určitě by bylo nejrozumnější navštívit lékaře.Nelze pouze dle popisu rozhodnout, zda může být příčina v problému žaludku, případně spojení s jícnem nebo od pohybového aparátu, v tomto případě by to byla svalová reakce na funkční poruchu hrudní páteře výtznamného stupně, přenesenou pomocí žeber až k hrudnímu koši. nelze vyloučit ani potíže odvíjející se např. od zánětu srdečního svalu či plic. Chce to prostě poctivě vyšetřit, psoelchnout, změřit tlak krevní, pak se dá zvažovat další postup.

MUDr. Jiří Marek
MUDr. Jiří Marek

Specializace: Fyzioterapie
Pracoviště: Soukromá ambulance Praha, Brno - Klinika Naprapathy

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: